Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του, για την Παγκόσμια της Ημέρα της Γυναίκας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη.
Μετά το καλωσόρισμα και το χαιρετισμό της Προέδρου, ακολούθησε η ομιλία του προσκεκλημένου Δημοσιογράφου και Συγγραφέα κ. Μιχάλης Πιτένης ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας ως πηγής έμπνευσης αλλά και ως στυλοβάτης της λογοτεχνίας.
Κεντρική στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η απονομή τιμητικής πλακέτας στην κ. Δήμητρα Σφενδόνη – Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Α.Π.Θ. και Ιδρυτική Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙ.Κ.Α.Μ) ΑΠΘ.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου προσέφεραν τιμητική πλακέτα στην κ. Σφενδόνη – Μέντζου για την προσφορά της ως Γυναίκα Επιστήμων, καθώς επίσης και για την αναγνώριση του πολύτιμου ερευνητικού και διδακτικού της έργου στην Φιλοσοφία της Επιστήμης.
Η κ. Σφενδόνη – Μέντζου μετά την παραλαβή της πλακέτας μίλησε στα μέλη του Συνδέσμου, κάνοντας αναφορά στις σπουδές και το έργο της.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μιχάλη Πιτένη για την παρουσία του και για την εξαιρετική ομιλία του. Του ευχόμαστε καλοτάξιδα τα βιβλία του και να πετυχαίνει πάντα τους στόχους του.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά και την διακεκριμένη επιστήμονα κ. Δήμητρα Σφενδόνη – Μέντζου για τον χρόνο που διέθεσε για μας και για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην γιορτή μας.
Ήταν μια πολύ ευχάριστη και συγκινητική βραδιά για όλα τα μέλη του Συνδέσμου, και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από την αγαπημένη μας φίλη και άξια Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης κ. Άννα Τσεκούρα, η οποία προσέφερε τρεις τούρτες γεννεθλίων, στις τρείς εορτάζουσες του Συνδέσμου, στην Πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Θ. κ. Ελένη Μανδρίνου Τσουρέκα, στην Ταμία κ. Βίκη Γεωργιάδου και στην Ειδ. Γραμματέα κ. Άσπα Παπανικολάου. Την ευχαριστούμε θερμά για αυτή την συγκινητική της χειρονομία.

Ευχαριστούμε επίσης και τις αξιότιμες κυρίες που μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Γιουλη Βροχιδου
Κούλα Γιαννακίδου
Γεωργία Μιχαήλ
Μαριαντίνα Ιερισσιώτου
Τεγέρη Χριστίνα
Τερέζα Γεροντή

Ευχαριστούμε πολύ και όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή του Συνδέσμου, και τίμησαν για μια ακόμη φορά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Previous Image
Next Image

info heading

info content