Διαδικτυακή συγκέντρωση της Λέσχης Ανάγνωσης

Η διαδικτυακή ομάδα της Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, ΣΕΓΘ, με συντονίστρια της ομάδας την συγγραφέα κ Τζένη Μανάκη, πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023.
Το βιβλίο που μελέτησαν και συζήτησαν ήταν ” Η Κρύπτη των Καπουτσίνων” του Joseph Roth, ενός από τους πιο μεγάλους συγγραφείς της γερμανικής γλώσσας του 20ού αιώνα.

Καλεσμένος στη Λέσχη Ανάγνωσης του ΣΕΓΘ, ήταν ο καταξιωμένος, πολυβραβευμένος συγγραφέας κ. Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας που τιμήθηκε από το Γαλλικό Κράτος με τον τίτλο του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών, που του έχει απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, καθώς και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Prix méditerranée étranger.
Ο κ. Στεφανάκης και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΕΓΘ, ανέλυσαν εκτενώς το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, ” Η Κρύπτη των Καπουτσίνων”, του μεγάλου συγγραφέα Joseph Roth, μια μελαγχολική, συγκινητική ελεγεία για τον χαμένο κόσμο της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλοτάξιδο το νέο βιβλίο του κ. Στεφανάκη με τίτλο “Μινώταυρος” που θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου 2023 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αναμένουμε την παρουσίασή του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε τον κ. Στεφανάκη που μας τίμησε με την παρουσία του, για την ενδιαφέρουσα συμμετοχή του στην ομάδα μας, καθώς και για την εκτενή και λεπτομερή ανάλυση του βιβλίου του Roth.

Ευχαριστούμε την συγγραφέα και δραστήρια συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου μας την κ. Τζένη Μανάκη, για τις εξαιρετικές επιλογές βιβλίων ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που προτείνει στα μέλη της ομάδας.
Ευχαριστούμε και όλα τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας της Λέσχης Ανάγνωσης του ΣΕΓΘ, για το ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνουν για την λογοτεχνία.