Ομιλία Προέδρου ΣΕΓΘ στην Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου

Εκλεκτοί καλεσμένοι μας, αγαπημένα μέλη και αγαπητές φίλες του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης,

Βρισκόμαστε στην αυγή του νέου έτους, του 2024. Η νέα χρονιά δεν είναι απλώς μια αλλαγή στο ημερολόγιο, αλλά μια ανανέωση της ψυχής μας, και ένας καινούριος λευκός καμβάς για να ζωγραφίσουμε και να σχεδιάσουμε τους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας.

Το 2023, η χρονιά που έφυγε, αναμφίβολα μας έκανε μάρτυρες ορισμένων τραγικών γεγονότων, όπως πόλεμοι φυσικές καταστροφές, υλικές ζημιές, αλλά και απώλειες ανθρώπων. Κάθε εμπειρία, όμως ακόμα και δυσάρεστη, είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο στο ταξίδι της ζωής μας, αλλά ας αφήσουμε πίσω το βάρος των παλιών αναμνήσεων, και ας κοιτάξουμε μπροστά.

Ας καλωσορίσουμε τη φετινή χρονιά με νέα όνειρα, στόχους και ελπίδες. Η αλλαγή της χρονιάς προσφέρει μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε τη ζωή με μια νέα σκέψη. Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος μας, να σφυρηλατήσουμε ένα μέλλον που αντανακλά τον πιο αληθινό εαυτό μας και που περιβάλλεται με ενσυναίσθηση, αυτοσεβασμό και σοφία.

Ας βάλουμε συγκεκριμένους στόχους για τη νέα χρονιά. Στόχους που μας προκαλούν να δώσουμε περισσότερη αγάπη και σημασία στις οικογένειες και τους φίλους μας, να ξεκινήσουμε νέες δραστηριότητες που πυροδοτούν τα “θέλω” μας και να αγωνιστούμε για αριστεία στην επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή. Ας δεσμευτούμε να απελευθερωθούμε από συνήθειες που μας κρατούν πίσω, τιμώντας έτσι την υγεία και την ευημερία μας.

Θυμηθείτε, δεν είναι μόνο ο καθορισμός στόχων αλλά και η αγάπη του ταξιδιού προς αυτούς. Ας γιορτάσουμε τις μικρές νίκες, την σταδιακή πρόοδο, την αντοχή και την δύναμη που δείχνουμε στην πορεία.

Φέτος, ας δεσμευτούμε επίσης να ζήσουμε στο τώρα. Το παρελθόν, με τις αναμνήσεις του, μας έχει διαμορφώσει αλλά δεν μας καθορίζει. Το μέλλον, με όλες του τις αβεβαιότητες, δεν πρέπει να μας παραλύει από δισταγμό και φόβο. Αυτό που έχουμε είναι το σήμερα – αυτή η στιγμή, αυτή η ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά, να απολαύσουμε τη ζωή και να σκορπίσουμε καλοσύνη και θετικότητα.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το καινούριο ταξίδι του 2024, εύχομαι για όλους μας μια χρονιά γεμάτη με τη χαρά των νέων ξεκινημάτων, το μεγαλείο των κοινών στιγμών, τη ζεστασιά της αγάπης και τη σταθερή ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είθε να αγκαλιάσουμε με πάθος την ομορφιά της ζωής, και την δύναμη να ξεκινήσουμε εκ νέου με τις ευλογίες της καλής υγείας.

Ας είναι αυτή η χρονιά μια χρονιά όπου θα κυνηγήσουμε με θάρρος τα όνειρά μας, ενισχυμένοι από τη σοφία των προηγούμενων εμπειριών μας και την αισιοδοξία για ό,τι μας περιμένει. Ας φτιάξουμε μια χρονιά τόσο γεμάτη με ζωή, αγάπη και γέλιο που όταν θα κοιτάξουμε πίσω, θα μπορούμε να πούμε με περηφάνια και ικανοποίηση – ζήσαμε πλήρως, αγαπήσαμε βαθιά και αγκαλιάσαμε κάθε στιγμή του 2024.

Ως μέλη του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, έχουμε τη δύναμη να εμπνέουμε, να ηγούμαστε και να κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο στη ζωή μας αλλά και στην κοινότητα γύρω μας. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη με σύνεση και συμπόνια.

Στο πνεύμα της νέας χρονιάς, ενθαρρύνω τον καθένα μας να αγκαλιάσει την τέχνη του να κάνει λάθη. Ναι, να κάνει λάθη. Γιατί μέσα από τα λάθη και τα σφάλματά μας βρίσκουμε την ανάπτυξη, την καινοτομία και το θάρρος να αναλάβουμε δράση σε αχαρτογράφητες περιοχές. Φέτος, ας τολμήσουμε να κάνουμε νέα λάθη. Ας είναι λάθη μεγαλοπρεπή, πρωτόγνωρα, απόδειξη του θάρρους μας μέσα στο πλαίσιο της διεκδίκησης της μάθησης και της εξέλιξής μας πέρα από τα γνωστά μέχρι τώρα όρια.

Το 2024, είθε να είναι μια χρονιά με νέες περιπέτειες, επιτεύγματα και άρρηκτους δεσμούς. Μια χρονιά που θα υπερβούμε τις προκλήσεις, που θα δημιουργούμε χαρά και θα τη προσφέρουμε απλόχερα.

Ας ευχηθούμε να είναι, ένα έτος δυνατοτήτων, ένα έτος ελπίδας και ένα έτος πραγματοποίησης των ονείρων μας. Ένα έτος ευτυχισμένο!

Απόψε, η παρουσία μας εδώ καθιστά μια ουσιαστική, και βαθιάς σημασίας, συνάντηση. Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη από εμάς στο σύλλογο ΣΥΖΩΗ. Τα έσοδα από τη σημερινή βραδιά προορίζονται για την υποστήριξη του συλλόγου και του έργου που υπηρετεί.

Ο σύλλογος ΣΥΖΩΗ είναι μια αφοσιωμένη κοινότητα γονέων, κηδεμόνων και εθελοντών φίλων, που δεσμεύεται στον ευγενή σκοπό της υποστήριξης παιδιών με σοβαρά προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Οι άοκνες προσπάθειές τους για την επίτευξη του μέγιστου δυναμικού αυτών των νέων ζωών μέσω θεραπευτικών και εκπαιδευτικών μεθόδων είναι πραγματικά αξιέπαινες και αξιοθαύμαστες.

Οργανισμοί όπως η ΣΥΖΩΗ, μας θυμίζουν τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και της συμπόνιας. Όχι μόνο παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη σε αυτά τα παιδιά αλλά προσφέρουν επίσης ανεκτίμητη ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση στις οικογένειές τους. Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης στην κοινωνία, συμβάλλουν στη γεφύρωση των χασμάτων και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας χωρίς αποκλεισμούς.

Απόψε, καθώς είμαστε αλληλέγγυοι με μέλη του συλλόγου που είναι παρόντες εδώ, ας θυμηθούμε ότι η υποστήριξή μας, είτε μέσω αυτής της εκδήλωσης είτε με τις ατομικές μας πρωτοβουλίες, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Υποστηρίζοντας συλλόγους όπως η ΣΥΖΩΗ, κάνουμε ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας κοινωνίας που αγκαλιάζει όλα τα μέλη της με καλοσύνη, ενσυναίσθηση και ισότητα.

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ,  τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΣΥΖΩΗ κ. Νικόλαο Καζαντζίδη καθώς επίσης και όλα τα μέλη του συλλόγου, για την εμπνευσμένη δουλειά τους. Είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε την ευγενή αποστολή τους και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ζωής αυτών των παιδιών. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Με καθημερινές πράξεις αληθινής αγάπης και ένα μικρό βήμα κάθε φορά.

Σας ευχαριστώ πολύ!