Διάλεξη “Βιώσιμη Διαχείριση Υδάτων”

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε με πολύ επιτυχία, στο cafe άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο “ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ” με ομιλήτρια την κ. Παρασκευή Μεντζέλου, Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το νερό, πηγή της ζωής στη Γη αποτελεί βασικό συστατικό για κάθε μορφή ζωής και η επαρκής πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό αποτελεί προτεραιότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, δεδομένων των προκλήσεων της αύξησης του πληθυσμού, της αδικαιολόγητης χρήσης του νερού, της αυξανόμενης ρύπανσης και των αλλαγών στις καιρικές συνθήκες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πολλές χώρες και μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, τόσο πλούσιες όσο και φτωχές, αντιμετωπίζουν σήμερα αυξανόμενη λειψυδρία.
Για αιώνες το νερό θεωρούνταν ένας ανεξάντλητος πόρος και η υπερεκμετάλευσή του, το κατέστησε σήμερα εν ανεπαρκεία.

Η κ. Μεντζέλου ανέλυσε διεξοδικά τις επιπτώσεις του προβλήματος της αδικαιολόγητης χρήσης του νερού, και παρουσίασε δυνατότητες διαχείρησης για την σωστή εκμετάλευσή του.

Ευχαριστούμε θερμά την κ Παρασκευή Μεντζέλου για την πραγματοποίηση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας διάλεξης και να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για την ενδελεχή έρευνα και το έργο της και της ευχόμαστε να έχει υγεία και δύναμη στην πραγματοποίηση των στόχων και των προσδοκιών της.

Ευχαριστούμε επίσης και όλα τα μέλη και τις φίλες του Σ.Ε.Γ.Θ, για την συμμετοχή τους και την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους.

Previous Image
Next Image

info heading

info content