Θεατρικές παραστάσεις για τα μέλη και φίλες του ΣΕΓΘ

Το ΔΣ του ΣΕΓΘ, εξασφάλισε εισιτήρια με χαμηλό κόστος για τα μέλη και τις φίλες του, για τις παραστάσεις “Η αυλή των θαυμάτων – το μιούζικαλ” του Ιάκωβου Καμπανέλλη και “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” του Γιώργου Καπουτζίδη.

 

“Η αυλή των θαυμάτων – το μιούζικαλ” του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κυριακή 22 Ιανουαρίου
Ώρα Παράστασης 19:00
Τιμή 20€

Πληροφορίες της Παράστασης

Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη ‘στρατηγική’ γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα ‘όλα θα πάνε καλά’.

 


“Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” του Γιώργου Καπουτζίδη

Βασιλικό Θέατρο
Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Ώρα Παράστασης 19:00
Τιμή 7€

Πληροφορίες της Παράστασης

«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», το πρώτο του θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε την αγάπη του κόσμου από το αρχικό του ανέβασμα, θα παρουσιαστεί από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια ανανεωμένη εκδοχή, συνεχίζοντας την πετυχημένη του πορεία.

Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο ίδιος ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια.
Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία.
Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό.
Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά.
Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια.
Όλοι σε όλους.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, είναι απαραίτητο να δηλώσουν (και να πληρώσουν για να κρατήσουν την θέση τους) στην αντιπρόεδρο ΣΕΓΘ Φανή Ρίζου στο τηλέφωνο 6945 244486. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την πληρωμή μέχρι να συμπληρωθούν οι κρατημένες θέσεις.