Εκδρομή στο Ναύπλιο, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Μυκήνες

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, ΣΕΓΘ, πραγματοποίησε στις 20/10- 23/10/2022, μια πολύ ενδιαφέρουσα τετραήμερη εκδρομή για τα μέλη και τις φίλες του στο Ναύπλιο, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Μυκήνες με απόλυτη επιτυχία.
Επισκεφτήκαμε την αρχαία Επίδαυρο, μία από τις σημαντικότερες πόλεις που άκμαζε από τους πρωτοελλαδικούς ήδη χρόνους και στην ίδια στρατηγική θέση,το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στην συνέχεια πήγαμε στον Πόρο, με την αρχαία του ονομασία Καλαυρία. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή της Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς της Τροιζήνας. Το όμορφο νησί, είναι φημισμένο για το λεμονοδάσος και δημοφιλής τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.
Επίσης, επισκεφτήκαμε τα δύο πανέμορφα νησιά, την Ύδρα και τις Σπέτσες.
Η Ύδρα με την δεσπόζουσα μορφή του Μιαούλη, με την ιστορική της αρχιτεκτονική και τα πανέμορφα αρχοντικά της, θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού και οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε στην αρχαιότητα.
Οι Σπέτσες, το πρώτο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού που πήρε μέρος στην επενάσταση του 1821, με κυρίαρχη μορφή την Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά σπουδαία πολεμίστρια, η οποία είναι και η μοναδική γυναίκα έως σήμερα που απέκτησε τον τίτλο του ναυάρχου.Το νησί παλαιότερα ονομαζόταν Πιτυούσσα λόγω της πληθώρας των Πεύκων.
Περιηγηθήκαμε επίσης την πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας, καθώς επίσης και το Παλαμίδι, όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης.
Τελευταίος σταθμός μας οι Μυκήνες, με την πύλη των Λεόντων, το ανακτορικό συγκρότημα με τους τάφους του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας και την Ακρόπολη με τα εντυπωσιακά Κυκλώπεια τείχη.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τις φίλες του ΣΕΓΘ, που συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα και όμορφη αυτή εκδρομή.
Ευχαριστούμε το Πρακτορείο του Παναγιωτης Ψωμιαδης ,για την άριστη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδρομής αυτής, καθώς επίσης και τον εξαιρετικό συνοδό – ξεναγό μας τον κο Θανάση, ο οποίος μας μετέφερε γνώσεις και εμπειρίες ,και συντόνιζε άψογα την εκδρομή μας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την φωτογράφο μας την κα Πλακόσα Χαρίκλεια , ( μέλος του ΣΕΓΘ), που ακούραστη σε κάθε προορισμό μας, αποτυπώνει τις όμορφες, χαρούμενες στιγμές μας και μας δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία, και να ακολουθήσουν και άλλες πολλές ακόμη αποδράσεις.

Previous Image
Next Image

info heading

info content