Διάλεξη για την Αρίστη Παγιατάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης προς τιμήν της ιδρύτριας του Συνδέσμου της Αρίστης Παγιατάκη, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και ώρα 20.00, στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Πλάκας, ο οποίος έγραψε το βιβλίο “Αρίστη Παγιατάκη – Η Πρώτη”.
Ο κ. Πλάκας πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα, συγκινητική και αξέχαστη βραδιά σε όλα τα μέλη και τις φίλες του Συνδέσμου που παρακολούθησαν την εκδήλωση, με μια πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία αφιερωμένη στην ζωή και το έργο της πολύ αξιόλογης και πρωτοπόρας γυναίκας, της Αρίστης Παγιατάκη η οποία γεννήθηκε, έζησε και μορφώθηκε σε μια πολύ δύσκολη για τις γυναίκες εποχή.

Η Παγιατάκη, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, ασχολήθηκε ενεργά με το γυναικείο κίνημα, και το 1948 ίδρυσε τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών, μια γυναικεία οργάνωση με σκοπό την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής.
Ο ΣΕΓΘ τιμώντας την μνήμη της Παγιατάκη και διαφυλάσσοντας τη σπουδαία της παρακαταθήκη, συνεχίζει αδιάκοπα το έργο που αυτή η αξιόλογη γυναίκα ξεκίνησε.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαγγέλη Πλάκα που μας τίμησε με την παρουσία του και διέθεσε για μας τον πολύτιμο χρόνο του.
Του ευχόμαστε να έχει υγεία και να επιτυγχάνει πάντα τους στόχους του.

Ευχαριστούμε πολύ και όλα τα μέλη και τις φίλες που συμμετείχαν σ’ αυτήν την όμορφη και πολύ σημαντική εκδήλωση του ΣΕΓΘ.
photo credits Χαρίκλεια Πλακόσα

Previous Image
Next Image

info heading

info content