Εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης του ΣΕΓΘ

Ομιλία στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών, Θεσ/νίκης

Εγκαίνια βιβλιοθήκης: 6 Νοεμβρίου 2019
Ομιλήτρια: Λένα Τσουρέκα, Πρόεδρος του Συνδέσμου

Αγαπητά Μέλη και αγαπημένες φίλες του Συνδέσμου, κυρίες και κύριοι, με πολλή μεγάλη χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζουμε στην ξεχωριστή για μας ημέρα των εγκαινίων της νέας δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου. Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των Μελών και φίλων του Συνδέσμου, όσων έχουν δίψα για μάθηση και ανάγνωση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να διαμορφώσουμε αυτόν εδώ το χώρο, κατάλληλο για την φιλοξενία της Βιβλιοθήκης μας. Ο ενθουσιασμός και η κινητοποίηση όλων των Μελών συνέβαλε στην αμεσότερη και αρτιότερη οργάνωση της Βιβλιοθήκης.

Καταφέραμε λοιπόν, σήμερα να εγκαινιάζουμε τη νέα μας δανειστική Βιβλιοθήκη, ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αρχιτέκτονα κα ΔΩΡΑ ΜΑΝΟΥ, που μας βοήθησε στην ανακαίνιση του γραφείου.
Ευχαριστούμε την λογοτέχνη και συγγραφέα κα ΤΖΕΝΗ ΜΑΝΑΚΗ, για την βοήθεια της στην οργάνωση της δανειστικής Βιβλιοθήκης, καθώς και για την προσφορά της σε βιβλία.
Ευχαριστούμε τον γιατρό και συγγραφέα κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΟΛΥΡΑΚΗ, για τα βιβλία που και αυτος προσέφερε στην Βιβλιοθήκη μας.
Ευχαριστούμε εσάς και όλα τα Μέλη του Συνδέσμου για το ενδιαφέρον που δείξατε για την Βιβλιοθήκη και τις προσφορές των βιβλίων σας, που θα εμπλουτίσουν την δική σας βιβλιοθήκη, την Βιβλιοθήκη του Σ.Ε.Γ.Θ.
Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε και τον κο ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟ, του οποίου η βοήθεια ήταν σημαντική στην οργάνωση της Βιβλιοθήκης, και την καταχώρηση των βιβλίων στον υπολογιστή.
Σας ευχαριστούμε θερμά, όλους και όλες εσάς που μας στηρίζετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που είστε πάντα κοντά μας, ακόμη και με έναν καλό σας λόγο.

Πρόγραμμα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
Η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή πρωί, 11:00 – 13:00, στο γραφείο του Σ.Ε.Γ.Θ., Βενιζέλου 3, στον 4ο όροφο. Επίσης, το γραφείο θα είναι ανοιχτό, τις ίδιες ώρες, και για την εξυπηρέτηση των Μελών του Σ.Ε.Γ.Θ.