5ήμερη εκδρομή στην Βαρκελώνη

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε την Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, μια πολύ ενδιαφέρουσα 5ήμερη εκδρομή στην Βαρκελώνη.

Επισκεφτήκαμε και περπατήσαμε από την μία άκρη ως την άλλη την καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη, το ιστορικό της κέντρο, την γοτθική συνοικία γνωστή και ως Barrio Gotico, θαυμάσαμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Ευλαλίας, και τέλος περιηγηθήκαμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel, όπου πολλοί κάναμε τα ψώνια μας.
Μια από τις πιο εντυπωσιακές ξεναγήσεις της εκδρομής ήταν στον επιβλητικό Ναό της Sagrada Familia, μία εκκλησία σύμβολο για την πόλη, το σημαντικότερο έργο του Antonio Gaudi, ένα έργο ζωής του ιδίου.

Επισκεφτήκαμε την πόλη Figueres, την πόλη του Σαλβατόρ Νταλί και το ενδιαφέρον μουσείο του. Επίσης περιηγηθήκαμε και στην πόλη Girona στις όχθες του ποταμού Onar, με τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια.
Ξεναγηθήκαμε στο περίφημο πάρκο Guel, έργο και αυτό του Gaudi που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Επισκεφτήκαμε επίσης και το Hospital Saint Pau το μεγαλύτερο μοντερνιστικό συγκρότημα του κόσμου, ένα νοσοκομείο μνημείο της UNESCO, που βγαίνει σαν από παραμύθι, έργο του μεγάλου Αρχιτέκτονα Lluis Domenech i Montaner.
Τέλος ορισμένα μέλη, δεν παραλείψαμε να απολαύσουμε ένα βράδυ, ένα παραδοσιακό “Flamenco show”, ένα είδος ισπανικής μουσικής και χορού που ενσωματώνει έντονη μουσική και πολιτισμική παράδοση.

Η Βαρκελώνη, αν ήταν γεύση, θα ήταν αυτή ενός πικάντικου tapas και θα σε µεθούσε γλυκά µε sangria.
Αν ήταν εικόνα θα «φωτογράφιζε» τη Las Ramblas.
Αν πάλι ήταν τραγούδι, θα σε «χόρευε» στους αυθόρµητους ρυθµούς ενός Flamenco.
Για να πάρεις µια αυθεντική δόση από Βαρκελώνη, αρκεί να παρασυρθείς από τη µεσογειακή ιδιοσυγκρασία της! Εξωστρεφής, ζωντανή, νεανική, ηλιόλουστη, ανοιχτόκαρδη…
Η πρωτεύουσα της Καταλονίας σε καλεί να τη ζήσεις µε όλες σου τις αισθήσεις!
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ., που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σ’ αυτόν τον ξεχωριστό για όλους προορισμό, και ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε πάλι σε νέους μελλοντικούς προορισμούς με υγεία.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Photo credits
Πλακόσα Χαρίκλεια
Άρης Πλακόσας
thank you
we love you

Previous Image
Next Image

info heading

info content