Πρόσκληση στην Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Τζίνας Ψάρρη

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, ΣΕΓΘ:

Η κ Τζίνα Ψάρρη η συγγραφέας που μας μίλησε για τον Καποδίστρια για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έρχεται στην πόλη μας και μας προσκαλεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματός της: “Κάθε Κυριακή την ίδια ώρα”, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 19.00 στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία, Δημ. Γούναρη 39, (Καμάρα).

Μια οικογενειακή σάγκα, μια αφήγηση που καλύπτει μισό αιώνα, στη διάρκεια του οποίου στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία αναζωπυρώνονται εστίες με γεγονότα που προοικονομούν μια ταραχώδη ζωή για τους ανθρώπους, γεμάτη δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές. ΄Ενα χρονικό, μέσα στο οποίο αναμετριούνται οι ανοιχτές πληγές με στιγμές ευτυχίας, μνήμες που επανέρχονται ανελέητα, θάνατοι που στοιχειώνουν τους επιζώντες,

Η ανθρώπινη μοίρα, σαν αιώνιο μυστήριο παρουσιάζεται με μία συγκλονιστική, συνήθως λιτή, αλλά γλαφυρή, συχνά αποφθεγματική, σπανιότερα ποιητική και λυρική γλώσσα, και μας οδηγεί στα μυστικά της ύπαρξης: Στον έρωτα και στον θάνατο, στην ανθρωπιά και την ευαισθησία, στο πάθος και την εκδικητικότητα, στην αλλοτρίωση και την ελπίδα, στη φυγή και την καταδίωξη, στη μοναξιά και τη μνησικακία.

Κάθε Κυριακή την ίδια ώρα – παρηγοριά και ελπίδα ο καϊμακλίδικος καφές αγαπημένη, κληρονομημένη συνήθεια!