Ξενάγηση στου Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση για τα μέλη και τις φίλες του στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, από τα πιο σύγχρονα μουσεία στην Ελλάδα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Βυζαντινού πολιτισμού . Σκοπός του είναι η συγκέντρωση, προστασία, μελέτη και προβολή έργων τέχνης και αντικειμένων, που καλύπτουν χρονολογικά την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Τα έργα που φυλάσσονται και προβάλλονται στους χώρους του, προέρχονται από τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη, το πιο σημαντικό κέντρο στο ευρωπαϊκό τμήμα της βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη.
Στο Μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και να ταξιδέψει στον κόσμο του Βυζαντίου, μέσα από θεματικές ενότητες που αφορούν τον καθημερινό και δημόσιο βίο, τη λατρεία και τα ταφικά έθιμα, την αρχιτεκτονική και την τέχνη, την εμπορική και εργαστηριακή δραστηριότητα και να ανακαλύψει τη συνέχεια και τη σχέση του χτες με το σήμερα.

Ευχαριστούμε τον εξαίρετο ξεναγό τον κ. Κωνσταντίνο Σφήκα για την ανεπανάληπτη εμπειρία που μας χάρισε. Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του ΣΕΓΘ, έζησαν ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν, στο άγνωστο Βυζάντιο σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Μνήμες και εικόνες ζωντάνεψαν μια ολόκληρη χιλιετία, την βαθειά πίστη των Βυζαντινών, συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την τέχνη της εποχής.

Ευχαριστούμε επίσης όλα τα μέλη και τους φίλους του Σ.Ε.Γ.Θ που συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση.

Previous Image
Next Image

info heading

info content