Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης
Αγαπημένες μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,
Ευτυχία! Μια ανάσα για να την πιάσουμε…
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κάνει το μακρύ ταξίδι της ζωής του, όχι για τον προορισμό, αλλά για την χαρά του δρόμου.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που η αγάπη οδηγεί το νου και την ψυχή του στην καλοσύνη.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κάνει όνειρα.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που στην δύση της ζωής του αναπολεί όχι μονάχα πόσο αγαπήθηκε, αλλά και πως γοργοχτυπούσε η καρδιά του όταν αντίκριζε την λυγερόκορμη αγαπημένη του.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που μπορεί να δει την ομορφιά στις απλές χαρές της ζωής.
Ευτυχισμένος είναι εκείνος που όταν πονά έχει ένα χέρι να τον χαϊδέψει στοργικά κι ένα στόμα να του σιγοψιθυρίσει λόγια γλυκά παρηγορητικά…….
Η ευτυχία σήμερα…….”εν αναμονή”…..
Επώδυνη και φοβική αυτή η περίοδος που ζούμε, με ασυνήθιστες και δύσκολες συνθήκες, μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο αόρατος εχθρός απειλεί την υγεία μας, απειλεί την ίδια μας τη ζωή.
Εμείς “τιμωρημένοι” και “φυλακισμένοι” από την Πολιτεία, ζούμε μόνοι στο σπίτι μας, με τον σύντροφό μας ή μόνοι με τον εαυτό μας. Μακριά από παιδιά, εγγόνια, συγγενείς και φίλους ζούμε αναπολώντας χαρούμενες περασμένες ευτυχισμένες στιγμές.
Η ευτυχία όμως είναι εδώ, γύρω μας, στην ομορφιά του κόσμου αυτού, στα απλά, τα ταπεινά…… στη δοξολογία, στο μοίρασμα, στο όνειρο….. Υπάρχει και ζει μέσα μας, στις χαρές μας αλλά και στις θλίψεις μας, στους πόνους μας, στη μοναξιά μας, σε κάθε ευλογημένη στιγμή της ζωής μας καλή ή κακή. Μας περιμένει με υπομονή. Είναι στο χέρι μας να την ανακαλύψουμε.
• Να σταθούμε ορθοί και δυνατοί σαν ένα γιγάντιο μπαμπού. Το εξωτερικό περίβλημα του μπαμπού είναι λείο και απαλό στην αφή. Από μέσα όμως είναι σκληρό και ανθεκτικό. Μεγαλώνει με τάξη, όχι άτσαλα. Ολομόναχο ανεβαίνει ψηλά, ολόρθο και στητό, πάντα τείνοντας προς τον ουρανό. Εκεί απλώνει την ομορφιά του στον ήλιο. Δεν στηρίζεται πουθενά. Φτιάχνει τον δικό του δρόμο, κοντά σε άλλα όμοιά του, απόλυτα όμως εξαρτημένο από τον εαυτό του, από την δική του δύναμη και ζωντάνια.
• Να αποδεχθούμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Να πιστέψουμε σ’ αυτόν. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί.
• Να στρέψουμε το βλέμμα μας στο φως. Να ντύσουμε με φωτεινά και χαρούμενα χρώματα τις ελπίδες μας.
• Να χαμογελάσουμε στον εαυτό μας με αγάπη. Η ζωή είναι ωραία όπως και να ‘ναι.
• Να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας. Πάντα έχει κάτι να μας πει.
• Να προσευχηθούμε με πίστη. Με την προσευχή συναντούμε τον Δημιουργό.
• Να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε. Να μην κοιτάμε τις ελλείψεις αλλά την επάρκεια.
Σε λίγες μέρες θα φανεί απ’ την Ανατολή το πιο λαμπρό αστέρι. Το αστέρι των Χριστουγέννων που οδήγησε με το φως του τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Το αστέρι της Γέννησης το φωτεινό, ας στείλει και σε μας μια μονάχα αχτίδα. Κι αυτή, σαν φωτεινή κλωστή ας αγγίξει με αγάπη τις παγωμένες μας ψυχές να τις ζεστάνει. Ας χαϊδέψει τα σκοτεινά μας πρόσωπα να λάμψουν με φως αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας. Ας φωτίσει τον δρόμο της ζωής μας, να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Το λαμπρό του φως ας είναι ένα μήνυμα για μια νέα διαφορετική χρονιά με περισσότερες φωτεινές εικόνες για υγεία, ευτυχία, όνειρα, χαμόγελα, επιτυχίες.
Με πολλή αγάπη και χαμόγελα,
Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης
Προσέχουμε
Μένουμε ασφαλείς
Μένουμε συνδεδεμένοι