Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Πολυαγαπημένες μου φίλες, μέλη του ΣΕΓΘ,

Το ζωηρό χαρούμενο ξέγνοιαστο καλοκαίρι έφυγε, και δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του το ζεστό, υγρό και μελαγχολικό φθινόπωρο. Μια εποχή γεμάτη αντιφατικά συναισθήματα, ψυχολογικές μεταπτώσεις, ένταση, νοσταλγία, στοχασμούς. Μια εποχή, με ομορφιές ανεξάντλητες, ειδυλλιακά τοπία, έντονα και ζωηρά χρώματα! Το χρυσό, το κίτρινο, το καφέ, το πορτοκαλί, το κόκκινο, ντύνουν, αγκαλιάζουν και φιλούν τη γη, φτιάχνουν εικόνες που εμπνέουν, ξυπνούν μυρωδιές και γεύσεις, γαληνεύουν τη ψυχή, ζεσταίνουν την καρδιά. Τα χρυσοκίτρινα φύλλα πέφτουν απ’ τα δένδρα σαπίζουν στο υγρό μουσκεμένο χώμα, η φύση μοιάζει να πεθαίνει, αλλά στην ουσία ξαναγεννιέται.


Το φθινόπωρο σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Η φύση αλλάζει σελίδα. Για μας, είναι ιδανική εποχή για νέες αποφάσεις, στόχους, καινούργια ξεκινήματα, και κυρίως για μια εσωτερική αναζήτηση και αναγέννηση του εαυτού μας. Ας κατεβούμε στο υπόγειο της ψυχής μας, κι εκεί ας ψάξουμε να βρούμε τον ξεχασμένο εαυτό μας. Κι όπως τα ξεραμένα φύλλα πέφτουν απ’ τα δέντρα, να πετάξουμε κι εμείς από μέσα μας όλα τα τριμμένα, παλιά, άχρηστα, βαριά που κουβαλάμε: ακλόνητες πεποιθήσεις και απόψεις, φόβους, ανασφάλειες, εσωτερικές συγκρούσεις, αρνητικές σκέψεις και πολλά “πρέπει”. Να ανοίξουμε τα παράθυρα της ψυχής μας, να μπει το λαμπερό φως του ήλιου και να φτιάξουμε έναν καινούργιο όμορφο εαυτό γεμάτο αγάπη και φως. Να ξαναγεννηθούμε, και να πορευτούμε ελεύθεροι, βρίσκοντας ένα νόημα στη ζωή που θα μας χαρίσει την ολοκλήρωση και την ευτυχία, με λίγα απλά καθημερινά πράγματα:
❤ Με αγαπημένη παρέα
❤ Με βόλτες στη θάλασσα
❤ Με βιβλία δίπλα στο τζάκι
❤ Με δυο ποτήρια κόκκινο κρασί
❤ Με την καλή κουβέντα ενός φίλου
❤ Με τη μυρωδιά της φρεσκοψημένης μηλόπιτας
❤ Με το χουχούλιασμα τις κρύες Κυριακές
❤ Με πεζοπορίες και αναβάσεις σε βουνά και μοναστήρια

Εύχομαι, σ’ αυτή τη δύσκολη, σκοτεινή, αβέβαιη περίοδο που διανύουμε, να πορευτούμε όλοι με κουράγιο, ψυχραιμία, με αγάπη μεταξύ μας, με κατανόηση και συμπόνια. Να χαρούμε το γλυκό φθινόπωρο με δημιουργικές αποφάσεις, με ευχάριστες εμπειρίες, χαρούμενες εκπλήξεις, με υποσχέσεις αγάπης, περισσότερες αισιόδοξες σκέψεις και πολλές γαλήνιες προσευχές.

Με αγάπη,
Με όνειρα,
Με στόχους,
Με ελπίδα,
Με ΖΩΗ!!

Προσέχουμε,
Μένουμε Υγιείς,
Μένουμε Συνδεδεμένοι!

Με πολλή αγάπη,
Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης