Μήνυμα της Προέδρου για το Πάσχα

Αγαπημένες και Πολύτιμες φίλες μου, μέλη του ΣΕΓΘ,
“Το έαρ συνεορτάζει μετά της εκκλησίας, η φύσις συναγάλλεται μετά της πίστεως”….
(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.)

Άνοιξη.. Μεγάλη Εβδομάδα.. Ανάσταση.. Ζωή…

Μάρτιος του 2020… Πικρή ανάμνηση η απαρχή της πανδημίας του κορωνοϊού που επηρέασε, πάγωσε και άλλαξε τα πάντα στον κόσμο.
Η ζωή όμως συνεχίστηκε…
Η αλληλεγγύη πρωταγωνίστησε, ο εθελοντισμός θριάμβευσε, ο ιατρικός κλάδος έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τον ιό, σώθηκαν, αλλά και χάθηκαν ζωές… Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα όμως για εμβολιασμό του κόσμου κατά του αόρατου ιού χάραξε μία ρωγμή φωτός στις σκοτεινές καρδιές όλων…
Και η φύση άνθισε ξανά…
Αυτήν την ωραιότερη εποχή του χρόνου γιορτάζουμε το Πάσχα και την Ανάσταση. Την άνοιξη που η φύση ξυπνά και φορά την όμορφη πολύχρωμη φορεσιά της, οι ανθρώπινες ψυχές φωτίζονται και μεταμορφώνονται με το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας: την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού, το θεμέλιο της Χριστιανικής πίστης, τον θρίαμβο της αγάπης και της ζωής.
Αυτήν την ωραιότερη εποχή του χρόνου, ο Χριστός θυσιάζεται για τον άνθρωπο, μια θυσία πηγή λύτρωσης των αμαρτιών όλου του κόσμου…
Τα άγια και φριχτά Πάθη Του… ο δικός μας αγώνας και πόνος.
Ο Σταυρός Του… ο δικός μας Γολγοθάς και ο σταυρός που κουβαλάμε.
Η Ανάσταση… το φως και η αγάπη Του στο δικό μας πυκνό σκοτάδι, και η τελευταία λέξη Του στη δική μας ιστορία, για να αναγεννηθούμε, να αγωνιστούμε, να μην λυγίσουμε, να ζήσουμε, να ονειρευτούμε…
Αυτήν την ωραιότερη εποχή του χρόνου, ας περπατήσουμε όλοι μαζί προς Αυτόν και η γλυκειά γεύση της Παρουσίας Του να γαληνέψει την ταραγμένη ψυχή μας.
Να γίνουμε κι εμείς “τέκνα φωτός” για να φωτίσουμε τους γύρω μας, φίλους και αγαπημένους. Το αγγελικό Του φως και η αιώνια άδολη αγάπη Του να μαλακώσει και να ζεστάνει τις πέτρινες καρδιές μας, για να αγκαλιάσει η ψυχή μας όλον τον κόσμο, να μπορέσουμε συγχωρήσουμε και να συγχωρεθούμε.
Σ’ αυτό το φετεινό, παράξενα μελαγχολικό και μοναχικό Πάσχα, το φως της Ανάστασης να γίνει για όλους μας λαμπερό ζωογόνο, λυτρωτικό.
Να μας γεμίσει ελπίδα και χαρά, δύναμη και όνειρα ατελείωτα…

Πολυαγαπημένες μου,
Σας αγκαλιάζω με την σκέψη μου και την προσευχή μου, και σας εύχομαι να περάσετε όμορφες, ευλογημένες, πασχαλιάτικες μέρες με υγεία. Να γεμίσει η ψυχή σας με φως, γαλήνη, υπομονή, χαρά και πολλή πολλή αγάπη…!

Λένα Μανδρίνου – Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης