Μήνυμα της Προέδρου

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Πολύτιμες, αγαπημένες μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,

Αυτές τις μέρες, μένουμε σπίτι !!!

Παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών και της Πολιτείας. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής για να νιώθουμε πιο υγιείς και πιο ασφαλείς. Έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, και όλους τους συνανθρώπους μας.
Μένουμε σπίτι! Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.
Μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί. Να ασχοληθούμε με κάτι που στο παρελθόν δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε. Να ξεκινήσουμε ένα καινούριο ευχάριστο χόμπι ή να διαβάσουμε βιβλία, ή να δούμε ταινίες.


Δεν ξεχνάμε τους κανόνες που τώρα πια έγιναν ρουτίνα, όπως
– καθαρίζουμε σχολαστικά τα χέρια μας,
– κρατάμε αποστάσεις στα supermarket,
– καλούμε τον οικογενειακό μας ιατρό, σε περίπτωση πυρετού και βήχα ζητούμε βοήθεια από τα παιδιά μας ή από κάποιον φίλο, όταν έχουμε κάποια επείγουσα ανάγκη, και
τέλος, το τηλεφώνημα σε ένα καλό φίλο είναι το καλύτερο φάρμακο στη μοναξιά και στο φόβο.
Η επιδημία ήρθε και θα περάσει, όπως όλες οι επιδημίες που ήρθαν στην ανθρωπότητα στο παρελθόν. Ο άνθρωπος όμως επέζησε, και θα επιζήσει και πάλι. Και θα διαιωνίζει το είδος του.
Όλες όμως εμείς, να κοιτάξουμε καλά τον εαυτό μας, “γυμνό”, στον καθρέπτη, χωρίς την μάσκα την κοινωνική ή την ιατρική. Να καθρεπτιστούμε, και να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την ψυχή μας, με την “ουσία” μας. Υπάρχει αγάπη μέσα μας, και συμπόνια; Υπάρχει το “εμείς”, και όχι μόνο το “εγώ”; Υπάρχει η “ουσία”, και όχι μόνο η “εικόνα” και οι επιτυχίες; Μήπως ήρθε αυτή η ώρα, η ευλογημένη, της αφύπνισης, και της αναθεώρησης των απόψεων και των αξιών, που είχαμε μέχρι σήμερα στην ζωή;
Σήμερα είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον αόρατο εχθρό, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις, και είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Είμαστε όλοι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους φόβους, την ίδια θλιψη, την ίδια έλλειψη ελευθερίας, ίσως και τον ίδιο πανικό. Το καλό ή το κακό που θα κάνει κάποιος, έχει συνέπειες σε όλους μας. Και πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ανεξαιρέτως, οτι η μοναδική ευτυχία στην ζωή, είναι να είσαι υγιής. Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη! Κι εμείς είμαστε πολύτιμοι!
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλες μαζί, να αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε. Με εμπιστοσύνη στον Θεό, με υπομονή και με αισιοδοξία.
Κι όταν όλο αυτό το “κακό” θα περάσει, είμαι σίγουρη ότι κι εμείς θα έχουμε γίνει διαφορετικοί άνθρωποι, και θα ζήσουμε σε ένα διαφορετικό όμορφο κόσμο.
Αγαπημένες μου,
Μένουμε σπίτι!!
Προσέχουμε για να έχουμε!
Με πολλή αγάπη,
– Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών ΘεσσαλονίκηςM