Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Προέδρου

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Αγαπημένες μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,

Χριστούγεννα! Η πιο χαρούμενη, λαμπερή, οικογενειακή γιορτή του χρόνου. Στολισμένα δένδρα, λαμπερές βιτρίνες, πολύχρωμα φώτα, μουσικές, ύμνοι, ψαλμοί,γεμίζουν την ψυχή μας χαρά αγαλλίαση, ευτυχία ,ζεστασιά. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, είναι η μέρα που γεννήθηκε η αγάπη. Είναι το δώρο, το μήνυμα που έφερε ο Χριστός στον κόσμο με την Γέννησή Του. Αυτές τις Άγιες Μέρες όλη μας η ύπαρξή είναι γεμάτη μ’ αυτό το μοναδικό, δυνατό συναίσθημα. Αγαπάμε! Μοιράζουμε δώρα, χαμόγελα ,αγκαλιές. Προσφέρουμε παρηγοριά, ανακούφιση, χαρά. Νοιαζόμαστε. Προσευχόμαστε για τους δικούς μας, για όλο τον κόσμο. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη…..

Ψάχνοντας τα σκορπισμένα κομμάτια της ψυχής μας τη χρονιά που πέρασε, βρίσκουμε ανησυχίες, αγωνίες, θλίψεις, φόβους, απώλειες. Αυτά που ζήσαμε τη χρονιά αυτή δυστυχώς δεν ήταν όπως τα θέλαμε. Η ζωή όμως δεν κρύβεται μόνο στα όμορφα. Κρύβεται και στα δύσκολα. Και τα δύσκολα όμως μπορούν ν’ αλλάξουν, να γίνουν καλύτερα, με μια άλλη προσέγγιση με μια άλλη ματιά. Είναι ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα. Η πραγματικότητα για τον καθένα μας έχει μια διαφορετική ερμηνεία. Ένα τριαντάφυλλο άλλος θα το θαυμάσει για την ομορφιά του και το άρωμά του, άλλος θα εστιάσει στα αγκάθια του. “Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με τα μάτια της καρδιάς, το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια,” είπε η αλεπού στον Μικρό Πρίγκηπα. Κι εμάς, η μαγεία των Χριστουγέννων, ας μας αγγίξει φέτος όλους. Για να δουν τα μάτια της καρδιάς μας το αληθινό λαμπρό φως της ζωής. Για να ξαναβρεί η ψυχή μας την ελπίδα. Για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη μας. Για να βρούμε τη δύναμη να συγχωρήσουμε το άδικο και να ξεπεράσουμε το κακό. Τα όνειρά και τα οράματά μας να ευλογηθούν με θαύματα….

Στο διάβα του χρόνου μεγαλώνουμε. Τα χρόνια μας παίρνουν τρυφερά στην αγκαλιά τους κι εμείς γινόμαστε πιο σοφοί πιο συνετοί. Οι άνθρωποι γύρω μας, οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που αγαπάμε και μας αγαπούν, στέκονται βράχοι δίπλα μας σε κάθε μας βήμα, σε κάθε σταθμό της ζωής μας. Ξεχωριστοί και διαλεγμένοι, λαμπεροί και φωτεινοί, αστέρια και φάροι στη ζωή μας, ο καθένας με την δική του μοναδική λάμψη και ομορφιά, όλοι αφήνουν το στίγμα τους στη ζωή μας. Τόσα πρόσωπα αγαπημένα, πώς να ξεχωρίσεις το καλύτερο, το πιο σημαντικό, ποια αγκαλιά, ποιο φιλί, ποια θύμηση……..

“Θέλω να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ. Αυτή η αγάπη όταν καθρεφτίζεται και στα δικά σου μάτια πλημμυρίζει την ύπαρξή μου η ευτυχία. Κι όταν βλέπω χαραγμένα στην καρδιά σου αυτά που δεν μου λεν τα λόγια σου, νοιώθω ξεχωριστή, έχω αξία. Όταν μ’ αγκαλιάζεις τρυφερά τις δύσκολες στιγμές χωρίς να στο ζητήσω, κι όταν με μαλώνεις για τα λάθη μου για να γίνω καλύτερη, πόσο πολύτιμη είναι η αγάπη σου! Πόσο περήφανη νοιώθω που είσαι κοντά μου! Είμαι κι εγώ εδώ για σένα σταθερά αμετακίνητα. Τι όμορφη που είναι η αγάπη! Είναι το μοίρασμα, η ζεστασιά κοντά σου, το άσβεστο φως στην ψυχή μου, η αλήθεια μου, η δύναμη της ζωής μου. Είτε είσαι εδώ κοντά μου, η μακριά μου, δεν θα πάψω ποτέ να σε νοιάζομαι,να σε σκέφτομαι, να προσεύχομαι για σένα.Και ναι, νοιώθω πραγματικά ευλογημένη που έχω εσένα, που είσαι το παιδί μου ή ο σύντροφός μου ή ο γονιός ή ο αδερφός ή ο φίλος που αγαπώ…..
Σ’ Ευχαριστώ!”

Με αμέριστη αγάπη,
Χρόνια Πολλά
Καλές Γιορτές
Με υγεία, ευλογία, αγάπη, ελπίδα και δύναμη!

Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Επιστημόνων Γυναι κών Θεσσαλονίκης

Μένουμε υγιείς
Μένουμε συνδεδεμένοι