Ομιλία της Προέδρου του ΣΕΓΘ στην Ετήσια Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

Ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης Ελένης Μανδρίνου Τσουρέκα, στην ετήσια Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Συνδέσμου για το Καλοκαίρι 2024, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στο Bar-Restaurant Allegro, Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης.

 

Αγαπημένες μας φίλες του Συνδέσμου Γυναικών Επιστημόνων Θεσσαλονίκης,

Απόψε βρισκόμαστε όλες μαζί εδώ για να σηματοδοτήσουμε το κλείσιμο της πρώτης σεζόν του 2024. Η καρδιά μου είναι γεμάτη από ευγνωμοσύνη και περηφάνια για όλα όσα έχουμε πετύχει και αυτή τη χρονιά. Μια απόδειξη της δύναμης, της ένωσης και του ακλόνητου πνεύματος της κοινότητάς μας. Μέσω των διαδραστικών ομάδων Αυτογνωσίας, της Λέσχης Ανάγνωσης, των μαθημάτων Χορού, και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, όχι μόνο ωριμάσαμε σε ξεχωριστό επίπεδο, αλλά δημιουργήσαμε επίσης ένα γόνιμο περιβάλλον που εμπλουτίζει το συλλογικό μας πνεύμα.

Όσο μπορούμε, πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να αγγίζουμε ζωές, να βοηθάμε και να μοιραζόμαστε όσο αντέχει η καρδιά μας. Φέτος, για ακόμη μία χρονιά, απλώσαμε τα χέρια μας και χτίσαμε γέφυρες, υποστηρίζοντας ευάλωτες ομάδες και παρέχοντας οικονομική βοήθεια όπου υπήρχε ανάγκη. Η αλληλεγγύη μας έχει λάμψει, φωτίζοντας το δρόμο για πολλούς και αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια.

Αυτό το καλοκαίρι, ας συνεχίσουμε το πνεύμα της προσφοράς και της σύνδεσης. Στις πολυάσχολες ζωές μας, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τους γύρω μας. Να προσφέρουμε όπου μπορούμε συμπόνια και κατανόηση, και να στείλουμε σιωπηλές ευχές υγείας και ευημερίας.

Η αγάπη είναι το αστέρι – οδηγός μας, το μόνο πράγμα που δεν ξεθωριάζει ποτέ. Το έχουμε δει στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις, στο γέλιο που μοιραζόμαστε κατά τη διάρκεια των διαφόρων δραστηριοτήτων, ακόμη και στην αρμονία της μελωδίας της χορωδίας μας. Στις ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές  η αγάπη και η φιλία μας δένει, μας εμπνέει και μας ωθεί μπροστά.

Στον χρόνο που πέρασε, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις, αναμφίβολα, αλλά σε αυτές τις στιγμές ανακαλύψαμε την πραγματική μας δύναμη. Η πίστη μας, ακλόνητη και βαθιά, τροφοδοτεί το ταξίδι μας.

Καθώς αγκαλιάζουμε το καλοκαίρι, ας το κάνουμε με ανοιχτές καρδιές και ανοιχτά μυαλά. Ας χτίσουμε μαζί έναν κόσμο όπου τα όνειρα πραγματοποιούνται και όπου προσεγγίζοντας τους γύρω μας, παρέχουμε ζεστασιά και υποστήριξη. Οι προσπάθειές μας μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου τα όνειρα ευδοκιμούν και η αγάπη κυριαρχεί.

Οι δραστηριότητές μας φέτος ήταν κάτι περισσότερο από απλές εκδηλώσεις. Είχαν ευκαιρίες για σύνδεση, μάθηση και ανάπτυξη. Κάθε δραστηριότητα έχει προσθέσει ένα μοναδικό νήμα στον ιστό της κοινότητάς μας, δημιουργώντας ένα πλούσιο μωσαϊκό από εμπειρίες και αναμνήσεις.

Κανένα βιβλίο και καμία θεωρία δεν μπορεί να διδάξει πραγματικά την τέχνη της ζωής. Είναι η επιθυμία για σύνδεση και αλληλεπίδραση που διευρύνει την αίσθηση του εαυτού μας, μειώνει τον εγωισμό και αναπτύσσει ένα συλλογικό πνεύμα. Αυτή τη σεζόν, έχουμε ενσωματώσει αυτή τη φιλοσοφία, διευρύνοντας τους ορίζοντές μας και εμβαθύνοντας την αίσθηση της κοινότητας μέσω των αλληλεπιδράσεών μας.

Καθώς καλωσορίζουμε το καλοκαίρι, ας το κάνουμε με χαρά και προσμονή. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή αιώνιας ελπίδας και ξεγνοιασιάς. Είναι καιρός να απολαύσουμε τα απλά πράγματα – τη ζεστασιά του ήλιου, το γέλιο των φίλων, το τραγούδι της θάλασσας. Ας αφήσουμε αυτές τις στιγμές να μας θυμίζουν τη χαρά της ζωής και τη σημασία της σύνδεσης.

Καθώς προσβλέπουμε στο τέλος μιας ακόμη σαιζόν, ας φέρουμε μαζί μας τα μαθήματα που μάθαμε, τις φιλίες που δημιουργήσαμε και την ελπίδα που μας καθοδηγεί. Όλες μαζί αντιμετωπίσαμε προκλήσεις και μαζί πάλι τις ξεπεράσαμε. είμαστε ευλογημένες μέσα σε μία κοινότητα, που μας καταλαβαίνει και μας υποστηρίζει. Το τέλος αυτής της σεζόν είναι μια αρχή – μια ευκαιρία να προβληματιστούμε, να ανανεωθούμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τα έσοδα της αποψινής εκδήλωσης, αποτελώντας μια συμβολική συνδρομή αγάπης του Συνδέσμου μας, θα διατεθούν ως οικονομική βοήθεια για τις ανάγκες α) του Σωματείου Οι Φίλοι του Κέντρο Περίθαλψης Παίδων “Άγιος Δημήτριος” καθώς και β) του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε, ότι και η δική σας ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις, εκδρομές και λοιπές δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Συνδεσμου.

Σας ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας και την αγάπη σας για τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης. Σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο υγεία, περιπέτεια και ατελείωτες δυνατότητες. Ας αγκαλιάσουμε το μέλλον με ανοιχτές καρδιές και ακλόνητα πνεύματα!

Καλή διασκέδαση!