Μήνυμα της Ψυχολόγου κας Δήμητρας Ζιώγα

Μήνυμα της Ψυχολόγου κας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΖΙΩΓΑ, Συντονίστρια των Ομάδων Αυτογνωσίας του Σ.Ε.Γ.Θ. και Μέλος του Σ.Ε.Γ.Θ.

Αγαπημένες μου,
Αυτές τις Άγιες Μέρες σκέφτομαι συχνά πώς θα μπορούσα να σας στείλω ένα μήνυμα αγάπης; Πώς θα μπορούσα να σας μιλήσω για την Συγχώρεση, την Ευγνωμοσύνη, την Αγάπη και την Ανάσταση;

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, αλλά ευτυχώς δεν έχουν αλλάξει οι αξίες της ζωής. Η αξία της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ελευθερίας και της γαλήνης μέσα μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η καθεμιά μας καλείται να ανακαλύψει και την αξία της ελπίδας. Η ελπίδα είναι η συνοδοιπόρος μας αυτές τις δύσκολες στιγμές της μοναξιάς και της απομόνωσης. Συναντιόμαστε μέσα μας, στο συλλογικό πεδίο του ασυνειδήτου, όπου συνδεόμαστε με τους φόβους, τις αγωνίες μας και τις ματαιώσεις που κουβαλάμε όλοι μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αλλά κάπου εκεί, στο συλλογικό μας ασυνείδητο, υπάρχει πάντα το Φωτεινό Αστέρι που οδηγεί, το Λάβαρο που υψώνεται σε κάθε μάχη, η Μητέρα που φροντίζει το Βρέφος, ο Θεραπευτής που φροντίζει τα Τραύματα και κυρίως η Ανάσταση. Γιατί η Ανάσταση είναι εγχαραγμένη μέσα στην ψυχή μας, είναι η κινητήριος δύναμη εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Η πορεία προς την σταυρική θυσία, τον θάνατο και την Ανάσταση. Αυτή είναι η αναπόφευκτη πορεία του ατόμου που έχει την ανάγκη υπαρξιακά να μεταμορφωθεί σε Πρόσωπο. Η Μεγάλη Εβδομάδα που κορυφώνεται με την Κυριακή του Πάσχα, μας υπενθυμίζει ότι κάθε στιγμή μπορούμε να βιώσουμε το θάνατο και τη ζωή, να νιώσουμε τον πόνο και την ίαση, να υποστούμε τη σταύρωση, αλλά στη συνέχεια να αναστηθούμε.

Μένουμε Σπίτι, ρέουμε κι εμείς με την καρδιά καθαρή και δίνουμε την ευκαιρία να εκφραστεί η ψυχή μας με τις καθημερινές τέχνες του σπιτιού . Ας είμαστε ευγενείς με τους Εαυτούς μας μέσα στην μοναχικότητα. Ας είμαστε ήρεμοι και ευγνώμονες στον Θεό που μας περιβάλλει με προστασία, αυτή την στιγμή. Ας δώσουμε την ευκαιρία στην ψυχή μας να ξαναβαπτισθεί στα νερά της ελπίδας και της αγάπης. Η καθεμιά μας στο ναό του σπιτιού της. Η καθεμιά μόνη της, αλλά και ενωμένες όλες μαζί με σεβασμό και ευγένεια. Γιατί εμείς, η καθεμιά μέσα στο σπίτι της, αλλά και όλες μαζί, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον Κόσμο. Ας είναι αυτό το διάστημα η επαφή με την μεταμόρφωση και την ελπίδα.

Δεν ξεχνώ τις όμορφες στιγμές που έχουμε μοιραστεί στις ομάδες Ψυχολογίας. Ετοιμάζω καινούργια θέματα και ασκήσεις για τις επόμενες συναντήσεις μας όταν με το καλό ξαναβρεθούμε. Σας σκέφτομαι όλες με αγάπη.

Καλή αντάμωση
και
Καλή Ανάσταση