Μήνυμα και ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα και ευχές της Προέδρου Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, για την Εορτή των Χριστουγέννων:

Αγαπημένες μου, ακριβές μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,

Χριστούγεννα! Η γιορτή μιάς αγίας γέννησης, της γέννησης του Μεσσία Χριστού, του Λόγου του Θεού που έλαβε σάρκα και έγινε για μας άνθρωπος και μπήκε στις καρδιές μας και στην ιστορία του κόσμου όλου. Η εκπλήρωση της υπόσχεσης που δόθηκε από τον Θεό στους ανθρώπους: “Με τέτοιο τρόπο αγάπησε ο Θεός τον άνθρωπο, ώστε έδωσε τον υιό Του τον μονογενή, για να μην χαθεί κανένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια…”Για να βιώνει ο άνθρωπος την χαρά της αγιοσύνης και να αντανακλά την αγάπη του Θεού…
Χριστούγεννα! Γεννιέται ο Χριστός!

Ο “Βασιλέας” του νέου λαού του Θεού! Ο διαφορετικός “βασιλιάς” που γεννιέται σε στάβλο και η βασιλεία του δεν είναι η “εξουσία”, αλλά είναι η “αγάπη”. Μια αγάπη απαράμιλλη για έναν κόσμο, που Εκείνος γι αυτόν θυσιάστηκε. Η κάθε πράξη της ζωής Του είναι γεμάτη αγάπη, έλεος και ευσπλαχνία. Η καρδιά Του γεμάτη τρυφερότητα για τους φτωχούς και περιφρονημένους. Η ζωή Του γεμάτη ενδιαφέρον και φροντίδα για τους ασθενείς και ανήμπορους. Τα μικρά παιδια κάνουν φωλιά την αγκαλιά Του, και αυτός τα μιλά πάντα με στοργή. Μιλά την γλώσσα της αλήθειας, πάντοτε με αγάπη, και αποστρέφεται την αδικία και την υποκρισία. Κάθε ψυχή γι’ αυτόν είναι πολύτιμη και η αποστολή του είναι να τη σώσει. “Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ αναπαύσω υμάς.”

Αυτές τις άγιες ημέρες, κόντρα στην σκοτεινιά της ψυχής μας, κόντρα στην αποξένωση, την αγωνία και τον φόβο, ας νιώσουμε την αθωότητα και την γλυκύτητα της μεγάλης αυτής γιορτής. Ας γίνουμε πάλι παιδιά, και ας αφεθούμε στην μαγεία και στην μελωδία των Χριστουγέννων. Μέσα στην δική μας παιδική αθωότητα ας γίνουμε Μάγοι και με οδηγό το δικό μας φωτεινό αστέρι, να βρούμε την φάτνη της καρδιάς μας. Ανάμεσα στους βοσκούς, στα ζεστά χνώτα των ζώων και στις αγγελικές μελωδίες γεννιέται ο Χριστός στην καρδια μας. “Χριστός γεννάται δοξάσατε…”

Τα μεγάλα θαύματα γίνονται μέσα μας και δημιουργούνται από την πίστη μας. Ας αγγίξουμε την αλήθεια του Θεού και η φλόγα της αγάπης Του να αγκαλιάσει όλη μας την ύπαρξη, να ζεστάνει τις καρδιές μας, να φωτίσει τις σκέψεις και τα όνειρά μας. Η ιερή παρουσία Του να σωπάσει τους καημούς μας, να γιατρέψει τις πληγές μας, να συγχωρήσει τα πάθη μας, να ευλογήσει τη ζωή μας…
Με ειρήνη στην καρδιά ας γίνουμε “αγάπη” και “φως”. Ας φωτίσουμε κάθε σκοτεινή γωνιά της ψυχής μας, και ας σκορπίσουμε με αγάπη σπίθες φωτός στις ταραγμένες, πονεμένες ψυχές γύρω μας.

Ας προσφέρουμε, ας συγχωρέσουμε, ας μετανοήσουμε, ας πιστέψουμε, ας προσευχηθούμε… ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι…
Αυτά τα Χριστούγεννα, το θαύμα της αγίας γέννησης να φέρει σε όλους μας υγεία, ειρήνη και φως στις καρδιές μας.
Κάθε ευχή να γίνεται ελπίδα, κάθε πόνος μια ανάμνηση, κάθε δάκρυ ένα χαμόγελο και κάθε μοίρασμα μια μοσχοβολιά…

Αγαπημένες μου,
Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα ολόφωτα και ευλογημένα με όμορφες οικογενειακές στιγμές, γεμάτες ζεστασιά και αγάπη!
Από καρδιάς,

Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης