Ημερήσια εκδρομή σε Αρναία – ορεινή Χαλκιδική

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη Αρναία, που ο φίλος μας Θανάσης Παπατζίκος,  ανέλαβε την όλη διοργάνωση και μας ενθουσίασε. Ο τέως δήμαρχος Αρναιας κ.Στέργιος Καραστέργιος πολιτικός μηχανικός , ανέλαβε την ξενάγησή μας στον ναό του Αγίου Στεφάνου. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ναός αυτός κάηκε από πυρκαγιά το 2005 και ανακαινίσθηκε μέσα σε ένα χρόνο με την εθελοντική εργασία όλων των κατοίκων της Αρναίας και την οικονομική στήριξη των απανταχού κατοίκων. Αλλά εκείνο που ανακάλυψαν κατά την αναστήλωση είναι ότι ο ναός ήταν κτισμένος πάνω στα ερείπια άλλων δύο ναών και μάλιστα ο ένας ήτα παλαιοχριστιανικός.  Πολύ σοφά τοποθέτησαν γιάλυνο δάπεδο  και  ο επισκέπτης βλέπει τα ερείπια των άλλων ναών όπως στο νέο μουσείο Αθηνών.
Επίσης επισκεφθήκαμε τα μουσεία υφαντικής και περπατήσαμε στα “σοκάκια”  της Αρναίας θαυμάζοντας τα ανακαινισμένα παραδοσιακά σπίτια της.
Συνεχίσαμε την εκδρομή μας στον ορεινό όγκο του Χολομώντα και περπατήσαμε ανάμεσα στα πανύψηλα φθινοπωρινά δέντρα.
Καταλήξαμε έξω από τον Ταξιάρχη στο υπέροχο εστιατόριο  της Απολυμένης Πέτρας που “τσακίσαμε” στην κυριολεξία τα υπέροχα εδέσματά του.
Μία ακόμη εκδρομή του συνδέμου μας  στέφθηκε με επυχία,  αφού όπως πάντα και ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και απολαύσαμε τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα.