Ευχές για το καλοκαίρι

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
Θεσσαλονικη

Μήνυμα και ευχές της Προέδρου ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το καλοκαίρι:

Πολυαγαπημένες μου φίλες, μέλη του ΣΕΓΘ,

Καλοκαίρι 2020! Ένα παράξενο καλοκαίρι είναι προ των πυλών!
Ο φετεινός ” βαρύς”και “δυσβάσταχτος” χειμώνας, λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας, δημιουργεί σε όλους μας την άμεση ανάγκη για αλλαγή και απόδραση.Βιαζόμαστε όλοι να ‘ρθεί το πολυπόθητο καλοκαίρι της ξεγνοιασιάς και της ξεκούρασης.
Ανυπομονούμε να βγούμε από την κουραστική μίζερη καθημερινή ρουτίνα μας, και να απολαύσουμε επιτέλους τη λύτρωση, την αλλαγή, την ελευθερία.
Έφτασε το καλοκαίρι χωρίς να ζήσουμε την Άνοιξη, την πιο δροσερή και ευωδιαστή εποχή του χρόνου, με τους τριανταφυλλένιους ουρανούς και τους καταπράσινους κάμπους. Από τη βαρυχειμωνιά της ψυχής, σπεύδουμε στο καλοκαίρι της κίνησης και της ζωής.
Καλοκαίρι για όλους μας σημαίνει θάλασσα, παραλίες, ήλιος,κοχύλια, μαυρισμένα σώματα, αμμουδιές, ασημένια φεγγάρια, αστέρια, γέλια, τραγούδια, φωνές, όνειρα, αναμνήσεις……
Καλοκαίρι σημαίνει έρωτας, χαρά, ελευθερία, απόλαυση. Σταματάει ο χρόνος…..Διώχνω τις πίκρες, την ασχήμια, την παγωνιά του χειμώνα, και ξεκινώ να ζω με πάθος αυτή την τόσο ξεχωριστή εποχή.
Αυτό το καλοκαίρι, θα το ζήσουμε όμορφα, με προσοχή, με ευθύνη και σεβασμό για την δική μας ζωή και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Με αγάπη και αλληλεγγύη σε όλους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική μας υγεία, αυτή την εποχή, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε, να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, και να συναντηθούμε με τον εαυτό μας.Να του χαμογελάσουμε, να τον αγκαλιάσουμε και να τον αγαπήσουμε με τις δυνατότητές του και τις αδυναμίες του.

Ελπίζω και εύχομαι, όλες να περάσουμε αξέχαστα και αυτό το καλοκαίρι. Να χαρούμε στιγμές αγάπης, ευτυχίας, ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας.Να αποκτήσουμε ξεχωριστές και καινούργιες εμπειρίες.Να νοιώσουμε θετικά και ευχάριστα συναισθήματα. Να απολαύσουμε μαγευτικές και αλησμόνητες εικόνες.
Με πολλή αγάπη σας εύχομαι,
Καλό Καλοκαίρι και καλή μας αντάμωση τον Σεπτέμβρη με προσμονή……
– Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης.