Ευχές για την εορτή της Μητέρας

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020
Θεσσαλονίκη

Ευχές της Πρέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, για την εορτή της Μητέρας:

Χρόνια Πολλά στο πιο αγαπημένο, το πιο πολύτιμο πρόσωπο της ζωής όλων, τη Μάνα!
Μάνα! Λέξη μικρή αλλά ιερή. Η αρχή της ζωής. Το γέλιο της ζωής. Το φώς!
Μάνα η Παναγιά! Η Μεγάλη Μάνα. Η μάνα όλων των ανθρώπων. Το σύμβολο της αιώνιας μάνας, που η αγάπη την μετατρέπει σε εικόνα σιωπηλής εγκαρτέρησης, προστασίας, στοργής.

Μάνα η Γυναίκα! Το σύμβολο της αυθεντικής και αμέριστης αγάπης, της άκαμπτης στο χρόνο. Η γυναίκα που μπορεί να θεραπεύει με την αγκαλιά της και με το τρυφερό μαγικό φιλί της. Η γυναίκα που μόλις γεννιέται προορίζεται να γίνει η μάνα του εαυτού της, του άνδρα της, των παιδιών της, και στην ώριμη πια ηλικία της, της ίδιας της της μάνας. Ένα πλάσμα του Θεού ακούραστο που δουλεύει ασταμάτητα, αγόγγυστα, με αγάπη για όλη της την οικογένεια.

Μάνα είναι η κάθε γυναίκα στη γη που γέννησε ένα παιδί. Μάνα είναι και η γυναίκα που δεν γέννησε, αλλά αγκάλιασε, αγάπησε και ανέθρεψε ένα παιδί. Μάνα είναι η γυναίκα που μεγαλώνει με στέρηση μόνη της ένα παιδί χωρίς πατέρα. Μάνα είναι αυτή που κουβαλάει τον σταυρό του άρρωστου, προβληματικού ή του ανάπηρου παιδιού της. Μάνα ειναι η χαροκαμένη, αυτή που έχασε ένα παιδί.

Μάνα είναι αυτή που κλαίει κρυφά για σένα, και όταν εσύ κλαίς, αυτή σου ψυθιρίζει λόγια αγάπης, παρηγοριάς, ανακούφισης και ελπίδας. Είναι αυτή που μέχρι να πεθάνει, θα είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής της ζωής της.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μάνες της γης! Σε αυτές που γέννησαν και σ’αυτές που δεν γέννησαν! Σ’ αυτές που με μεγαλείο ψυχής επέλεξαν και τόλμησαν ν’ ανοίξουν την αγκαλιά τους και να μεγαλώσουν παιδιά ορφανά και εγκαταλελειμένα.

Χρόνια Πολλά στις γιαγιάδες, που είναι “δύο φορές” μανάδες, που προσφέρουν, φροντίζουν και στηρίζουν με μεγάλη στοργή και τρυφερότητα τα παιδιά των παιδών τους.
Σε όλες τις γυναίκες Μάνες,

Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !!!

Κι όσο για τις μάνες που “φύγανε”, η απώλεια είναι αξεπέραστη και η απουσία τους αγκάθι στην καρδιά μας ακόμα και στις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας.

Αλλά μία είναι η αλήθεια: Η μάνα μας θα ζεί μέσα μας για πάντα, γιατί οι άνθρωποι παύουν να ζουν, μόνο όταν οι άλλοι σταματούν να τους θυμούνται.

– Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης