Εκδρομή στο Βουκουρέστι – Σόφια

Η εκδρομή στο Βουκουρέστι, Ρουμανίας και στη Σόφια Βουλγαρίας, όπως προγραμματίσθηκε από το Δ.Σ. του ΣΕΓΘ, πραγματοποιήθηκε στις 01-05/06/2016 με εξαιρετικές εντυπώσεις.
Όλα όσα είδαμε και γνωρίσαμε με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας, δεν μας άφησαν αδιάφορους. Η Γέφυρα φιλίας κατά τη διαδρομή μας προς το Βουκουρέστι που συμβολίζει δύο χώρες, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που ανακαλύπτουν σήμερα η μία την άλλη, το Μουσείο του χωριού στο Βουκουρέστι, αναπαράσταση ενός ρουμάνικου χωριού με ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους και εκκλησίες, το παλάτι της Βουλής, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου, το Αντένεουμ, το περίκομψο κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής, η αψίδα του θριάμβου, το ορθόδοξο πατριαρχείο, η Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα και πολλά άλλα αξιοθέατα δικαιολογούν το χαρακτηρισμό της πόλης ως «Μικρό Παρίσι της Ανατολής».


Όμως η μαγευτική πόλη Σινάϊα στα Καρπάθια, ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά και ήρεμο τοπίο σε καθηλώνει από την ομορφιά της καθώς και το παλάτι του Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, χωρίς να υστερεί η πόλη του Μπραν με τον Πύργο του Δράκουλα καθώς βέβαια και Μπρασώφ με τη μαύρη εκκλησία. Εντύπωση προκάλεσαν και οι δρόμοι της Ρουμάνικης πρωτεύουσας, μεγάλες λεωφόροι, παράδρομοι, ποδηλατοδρόμοι πλαισιωμένο από πλούσιο πράσινο.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Σόφια, όπου περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γνωρίζοντας τα αξιοθέατά της, όπως η Βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τα ρωμαϊκά μνημεία, το ναό αφιερωμένο στον Άγιο Αλεξάντερ Νέφσκι.
Ήταν πραγματικά μια εκδρομή γεμάτη αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατα που μας άφησε, για μία ακόμα φορά, ευχάριστες αναμνήσεις.