Αποχαιρετιστήρια Ομιλία

Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και μέλη του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης,

Σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Συνδέσμου μας.

Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλα τα σωματεία τα οποία απόψε μας τιμούν, για όσα έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν, σε πολύ δύσκολες εποχές, και γι΄ αυτό είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να σας έχουμε δίπλα μας, συνοδοιπόρους και συνεργάτες και στις δικές μας προσπάθειες και στους αγώνες του Συνδέσμου μας.

Σήμερα, είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε το κλείσιμο μιας άλλης σεζόν και καθώς περιμένουμε την άφιξη του καλοκαιριού, θυμάμαι τον όμορφο κύκλο της ζωής στον οποίο είμαστε όλοι μέρος. Είναι μια εποχή που ένα κεφάλαιο τελειώνει και ένα άλλο ξεκινά. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τα επιτεύγματά μας, να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε και να αγκαλιάσουμε τις συναρπαστικές ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας.

Όλες μαζί, τα μέλη του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, μεγαλώνουμε μαζί επιδιώκοντας πάντα τη γνώση, την αριστεία και την πρόοδο της επιστήμης. Έχουμε καλλιεργήσει ένα περιβάλλον που γιορτάζει τα επιτεύγματα των γυναικών σε επιστημονικά πεδία, ενδυναμώνοντας η μία την άλλη και εμπνέοντας τις νεώτερες. Μαζί, πετύχαμε αξιοσημείωτα ορόσημα, σπάζοντας φράγματα και θρυμματίζοντας προκαταλήψεις.

Μαζί προσφέραμε. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός. Δεν προσφέρει αμοιβή για την εργασία. Μπαίνει όμως μέσα στην ψυχή σου και θρέφει την καρδιά σου. Προκαλεί ποτάμια ενδορφίνης, την ορμόνη της χαράς και της ευχαρίστησης. Όλες μαζί νιώθουμε ευτυχισμένες μετά από κάθε προσπάθεια και αγώνα προσφοράς.

Καθώς αποχαιρετούμε αυτή τη σεζόν, αναγνωρίζουμε τη σημασία του κλεισίματος, ακριβώς όπως ένας κύκλος που κλείνει, αντιπροσωπεύοντας την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού και την εκπλήρωση ενός οράματος. Είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, τα εμπόδια που έχουμε ξεπεράσει και την πρόοδο που έχουμε πετύχει συλλογικά. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να γιορτάσουμε τις επιτυχίες μας, μεγάλες και μικρές, γιατί αυτές ανοίγουν το δρόμο για αυτό που βρίσκεται μπροστά μας.

Όμως, αγαπημένες μου, καθώς κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας αρχής, περιμένοντας με ανυπομονησία την άφιξη του καλοκαιριού – μιας εποχής χαλάρωσης, ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Όπως τα ανθισμένα λουλούδια, τα ζωηρά χρώματα της φύσης και ο λαμπερός ζεστός ήλιος καλωσορίζουν αυτήν την αλλαγή, ας αγκαλιάσουμε κι εμείς τις ατελείωτες δυνατότητες μας. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα και ας ξεκινήσουμε πάλι ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης και καινοτομίας.

Σε αυτήν την επερχόμενη σεζόν, ας θυμηθούμε τη δύναμη της ενότητας. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε το μεγαλείο. Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και να παρέχουμε καθοδήγηση και υποστήριξη σε όσους έρχονται μετά από εμάς. Υποστηρίζοντας και αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, θα δημιουργήσουμε δυνατότητες που εκτείνονται πολύ πέρα από τα όρια του Συνδέσμου.

Καθώς χωρίζουμε τους δρόμους μας για το καλοκαίρι, ας αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να αναζωογονηθούμε, και να φορτίσουμε ξανά τις ενέργειές μας. Ας εξερευνήσουμε νέους δρόμους, ας αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και ας επιστρέψουμε με ανανεωμένο σθένος και ενθουσιασμό. Το τέλος μιας σεζόν δεν είναι καθόλου τέλος αλλά μια μετάβαση προς την ατομική και συλλογική μας ανάπτυξη.

Ας αγαπήσουμε τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε αυτή τη σεζόν, τις φιλίες που δημιουργήσαμε και τις γνώσεις που αποκτήσαμε. Ας γιορτάσουμε το κλείσιμο ενός κύκλου, γιατί σημαίνει την ολοκλήρωση ενός αξιοσημείωτου ταξιδιού. Και ας αγκαλιάσουμε το άνοιγμα ενός νέου κύκλου, γιατί φέρνει μαζί του ατελείωτες ευκαιρίες και την υπόσχεση ενός φωτεινότερου μέλλοντος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία και σωστή επικοινωνία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι σήμερα. Όλες μαζί δώσαμε έναν ωραίο και ευγενή αγώνα με συλλογική προσπάθεια και πολλή δουλειά. Πιστεύω ότι πετύχαμε αρκετά και μπορούμε να είμαστε περήφανες για το έργο μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, καθεμία από εσάς ξεχωριστά, για την αφοσίωσή σας, την αγάπη σας και την ακλόνητη δέσμευσή σας στον Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης. Μαζί, κάναμε τη διαφορά, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μαζί θα συνεχίσουμε να έχουμε μία διαρκή εξέλιξη.

Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τα έσοδα της αποψινής μας εκδήλωσης, θα διατεθούν με πολλή αγάπη ως οικονομική βοήθεια στα παρακάτω Ιδρύματα:
α) στον Σύνδεσμο Φίλων Ιδρύματος Αγίου Παντελεήμων «Είμαι Εδώ»
β) στον Σύλλογο Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης
γ) στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξωτερικών διαμερισμάτων προστατευόμενων ημιαυτόνομης και αυτόνομης διαβίωσης.

Εύχομαι ολόψυχα η καλοκαιρινή σεζόν να είναι για όλες μας γεμάτη χαρά, έμπνευση και προσωπική ανάπτυξη. Ας αποχαιρετιστούμε προς το παρόν, φίλες μου, και εγώ θα περιμένω με ανυπομονησία την επανένωση μας καθώς θα ξεκινήσουμε μαζί το Σεπτέμβρη ένα νέο κεφάλαιο για τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλό καλοκαίρι!