Menu

ΣΕΓΘ

Έναρξη Ομάδας Διατροφής

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022
Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ:

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα, κάνει έναρξη η ομάδα της υγιεινής διατροφής για το Ευ Ζειν. Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος κα Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου, και οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται διαδικτυακά, κάθε Παρασκευή 7 με 8 το απόγευμα, μέσω της εφαρμογής του Zoom.
Μέλη του ΣΕΓΘ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την νέα ομάδα, να επικοινωνήσουν με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Νέα δραστηριότητα του ΣΕΓΘ, Διατροφική Βελτίωση

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ:
Μία νέα δραστηριότητα του ΣΕΓΘ, με θέμα την διατροφική μας βελτίωση, προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες και κάνει έναρξη εντός του Φεβρουαρίου. Θα περιλαμβάνει 8 μονόωρες συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα μέσω του διαδικτύου.

Βάζω την διατροφή μου στο Ευ ζην.

To Ευ ζην, η συνολική ευεξία του ατόμου δηλαδή, αφορά το ότι το άτομο έχει ακριβώς ότι χρειάζεται για να είναι καλά. Αντικειμενικά κάποιος έχει ευεξία όταν έχει σωματική και ψυχική υγεία. Και για να το πετύχουμε αυτό μαζί με πολλούς ακόμα παράγοντες η διατροφή κατέχει έναν ρόλο σημαντικό.
Στο 8ωρο αυτό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τα εξής θέματα:

Έχεις αναρωτηθεί εάν είσαι πραγματικά έτοιμος να κάνεις την αλλαγή;

Ποια είναι η σχέση σου με τη φαγητό; Tι τύπος διατρεφόμενου είσαι;

Πόσο εξοικειωμένος είσαι με το αναγνωρίζεις τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου και την σχέση τους με το φαγητό;

Θα μάθουμε να μας παρατηρούμε και να είμαστε ενσυνείδητη απέναντι στο φαγητό. Θα μάθουμε την κλίμακα της πείνας και του κορεσμού.

Θα δώσουμε το χρόνο ώστε να λύσουμε απορίες που μας απασχολούν όπως είναι πρέπει ή όχι να καταναλώνω κρέας ή γαλακτοκομικά; Eίναι η διαλλειματική νηστεία κατάλληλη για εμένα;

Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήθελες να είσαι σε ένα χρόνο από σήμερα; Πως φαντάζεσαι την ιδανική εκδοχή του εαυτού σου;

Θα μάθουμε να φτιάχνουμε στόχους που αφορούν το συνολική μας ευεξία.

Θα πειραματιστούμε, Θα διευρύνουμε τις αισθήσεις μας, θα παρατηρήσουμε τον εαυτό μας , θα διαλογιστούμε μαζί με μία σταφίδα, και θα λάβουμε χώρα στο πιο διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο διατροφής για το ευ ζην.
Για τις συναντήσεις μας, θα χρησιμοποιήσουμε την διαδικτυακή πλατφόρμα Ζoom
Συντονίστρια: Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, Master Practitioner on eating disorders & NLP Practitioner

Τα μέλη του ΣΕΓΘ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα της διατροφικής βελτίωσης, να επικοινωνήσουν με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας της Σωστής Διατροφής και Υγείας του Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, με συντονίστρια της ομάδας την Τεχνολόγο Τροφίμων, κα Νίκη Γιαννάτου, και με καλεσμένη την κα Ρέα Καψίδου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα συνεδρία.

Η κα ΡΕΑ ΚΑΨΙΔΟΥ ανέλυσε την συναισθηματική πείνα και εξήγησε πώς οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν τον τρόπο της διατροφής μας. Την ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές και παρεμβάσεις της στα θέματα πεποιθήσεων, συναισθημάτων και διατροφής.

Ευχαριστούμε πολύ επίσης για άλλη μια φορά την κα ΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, η οποία με έναν ιδιαίτερο χαρούμενο, παραστατικό και εύθυμο τρόπο, μας δείχνει τα μονοπάτια της Υγιεινής Διατροφής, και το πραγματοποιεί με πολύ επιτυχία και πολύ αγάπη ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη του ΣΕΓΘ.
Όσα μέλη του ΣΕΓΘ, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον νέο κύκλο της ομάδας αυτής, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Ενημερώσεις στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ:

1. Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2021 και ώρα 5.30 μ.μ. αρχίζει ο δεύτερος κύκλος της διαδικτυακής ομάδας της Σωστής Διατροφής με συντονίστρια της ομάδας την τεχνολόγο τροφίμων κα Νίκη Γιαννάτου. Όσα μέλη του ΣΕΓΘ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή να επικοινωνήσουν με κάποιο μέλος του ΔΣ.

2. Η ώρα των διαδικτυακών συναντήσεων του δεύτερου κύκλου της ομάδας της Ιστορίας Τέχνης με συντονίστρια της ομάδας την Ιστορικό Αρχαιολόγο κα Παυλίνα Γεωργιάδου άλλαξε. Θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα.
Όσα μέλη του ΣΕΓΘ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα να επικοινωνήσουν με κάποιο μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Τηλεδιάσκεψη της ομάδας Σωστής Διατροφής

Η διαδικτυακή ομάδα της Σωστής Διατροφής και Υποστήριξης Ελέγχου Βάρους του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης με συντονίστρια την Τεχνολόγο Τροφίμων Νίκη Ελπινίκη Γιαννάτου σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη σχετικά με θέματα υγείας, σωστής διατροφής και ελέγχου βάρους.
 
Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη μας Νίκη, για όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που μας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.
Μέλη του ΣΕΓΘ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή, να επικοινωνήσουν με κάποιο μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι δυο νέες διαδικτυακές ομάδες, η ομάδα της Σωστής Διατροφής, και η η ομάδα της Νοηματικής Ενδυνάμωσης, έχουν ξεκινήσει τις συνεδρίες τους. Μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ομάδες αυτές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Έναρξη της ομάδας διατροφής

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, και ώρα 17.00μμ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη της νέας διαδικτυακής ομάδας του Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, με θέμα” Η Σωστή Διατροφή και η Υποστήριξη Ελέγχου Βάρους”.
Ο συντονισμός της ομάδας έγινε από την Τεχνολόγο Τροφίμων και επί σειρά ετών Ανεξάρτητο Συνεργάτη της Herbalife Nutrition κα Niki Elpiniki Giannatou ευγενώς προσφερόμενη να παρουσιάσει μια σειρά διαλέξεων δωρεάν στα μέλη του ΣΕΓΘ.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιαννάτου και περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη συνάντησή μας.
Η ομάδα Διατροφής είναι ανοιχτή για τα μέλη του ΣΕΓΘ. Όσα μέλη ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την επόμενη συνάντηση στα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Έναρξη νέας ομάδας με θέμα τη Σωστή Διατροφή

Ανακοίνωση στα μέλη και τις φίλες του ΣΕΓΘ:

Έναρξη νέας διαδικτυακής ομάδας με θέμα τη Σωστή Διατροφή και την Υποστήριξη Ελέγχου Βάρους, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 5.00 – 6.00μμ.
Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η κα Ελπινίκη Γιαννάτου Τεχνολόγος Τροφίμων και επί σειρά ετών Ανεξάρτητος Συνεργάτης της Herbalife Nutrition.
Η κα Γιαννάτου θα παρουσιάσει και θα αναπτύξει τα εξής θέματα:
– Πρόσληψη πρωτεΐνης
– Πρόσληψη θερμίδων
– Η υγεία του πεπτικού συστήματος
– Καταλαβαίνοντας τους υδατάνθρακες – Ζάχαρη
– Η σημασία της ενυδάτωσης
– Κατανοώντας τα λιπαρά
– Τρώγοντας έξω
– Η άσκηση
– Γιατί δεν πετυχαίνουν οι δίαιτες
– Η υγεία της καρδιάς

Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή θα είναι δωρεάν με την ευγενική χορηγία της κας Γιαννάτου την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Μέλη που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αυτή την ομάδα να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.