Menu

ΣΕΓΘ

Ενημέρωση στα μέλη των ομάδων αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ

Οι δύο διαδικτυακές ομάδες Αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ, με συντονίστρια των ομάδων την ψυχολόγο κα Δήμητρα Ζιώγα, κάνουν έναρξη των συναντήσεών τους, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 αντίστοιχα, και ώρα 11.00 με 12.30 το πρωί.

Συνεδρία της Ομάδα Αυτογνωσίας

Διαδικτυακή Ομάδα Αυτογνωσίας του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης με συντονίστρια της ομάδας και μέλος του Συνδέσμου κα Δήμητρα Ζιώγα, οδηγό στο εσωτερικό μας ταξίδι, με πυξίδα τις σκέψεις και τα συναισθήματα, για να ανακαλύψουμε άγνωστες πλευρές του εαυτού μας, και να τις αξιοποιήσουμε. Στόχος μας η αυτογνωσία, η αυτοβελτίωση και η αυτοανάπτυξη.

Ενημέρωση στα μέλη των ομάδων Αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ, από την ψυχολόγο και συντονίστρια των ομάδων αυτών κα Δήμητρα Ζιώγα.

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη των ανοιχτών ομάδων αυτογνωσίας.
Οι ανοιχτές ομάδες αυτογνωσίας δημιουργήθηκαν κάτω από συνθήκες διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η τεχνολογία μας έδωσε την δυνατότητα να κρατήσουμε την επαφή και να συνδεθούμε για να δουλέψουμε. Πολλές φορές η διαδικτυακή σύνδεση έγινε με δυσκολία. Messenger, Skype, Zoom είναι οι εφαρμογές που προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και δυστυχώς δεν ήταν εύκολο να συμφωνήσουμε εξαρχής καθώς κάποια μέλη δυσκολεύονταν με τον ήχο, την σύνδεση ή την εικόνα.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο αριθμός των μελών της κάθε ομάδας. Εξαρχής έθεσα το θέμα ότι οκτώ με εννιά μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε κάθε ομάδα. Με την δική μου παρουσία θα ήμασταν συνολικά δέκα.
Οι ομάδες είναι ανοιχτές. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέλος του Συνδέσμου μπορεί να δηλώσει συμμετοχή οποιαδήποτε στιγμή έχει την ανάγκη να επικοινωνήσει και να βγει από την μοναξιά του, να αλληλοεπιδράσει και να παρακολουθήσει.
Η ομάδα αυτογνωσίας δεν είναι ομάδα για την «παρέα μας» είναι ομάδα για όλους όσους έχουν ανάγκη. Σε αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής μας ας δείξουμε ενσυναίσθηση και ας ανοίξουμε τις καρδιές μας σε όλους.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ τα μέλη να δεχτούν στις ομάδες τους τα καινούργια μέλη και να τα καλωσορίσουν. Και επιπλέον και οι ομάδες θα γίνονται μέσω Zoom με τον κωδικό του συνδέσμου γιατί καμία άλλη εφαρμογή δεν δίνει την δυνατότητα ποιοτικής σύνδεσης.
Με γνωρίζετε όλες και ξέρετε πόσο συνεπής είμαι στην διαδικασία. Επίσης γνωρίζετε ότι προσπαθώ να ικανοποιήσω τις ανάγκες σας και αυτή την στιγμή ζητώ την συνεργασία σας ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τα μαθήματά μας μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι να κυλήσει η χρονιά μας με αγάπη και υγεία για όλους.
Δήμητρα Ζιώγα

Δεύτερος Κύκλος Ομάδας Αυτογνωσίας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ:

Ο δεύτερος κύκλος των διαδικτυακών ομάδων αυτογνωσίας με συντονίστρια την ψυχολόγο κα Δήμητρα Ζιώγα, ξεκινάει άμεσα. Όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποια από τις ομάδες αυτές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ.

Ευχαριστίες στην κα Δήμητρα Ζιώγα

Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης ευχαριστούν θερμά την κα Δήμητρα Ζιώγα ψυχολόγο και συντονίστρια των ομάδων Αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ, για την ευγενική χειρονομία της να προσφέρει δωρεάν συμβουλές σε μέλη του Συνδέσμου που χρειάζονται κάποια ψυχολογική υποστήριξη εν μέσω της πανδημίας και του lockdown.

Ενημέρωση στα μέλη του ΣΕΓΘ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κα Δήμητρα Ζιώγα, ψυχολόγος, μέλος του Συνδέσμου και συντονίστρια των ομάδων Αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ, διατίθεται να παρέχει δωρεάν τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη του ΣΕΓΘ που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια, κάθε μέρα και ώρα 14.00-16.00μμ.
Τηλ.6947264936

Μήνυμα της Προέδρου

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Τα συναισθήματά μας είναι πρωταγωνιστές στο σώμα μας, στην επικοινωνία μας, στην υγεία μας και στην απόλαυση της ζωής μας. Όλα τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά, είναι φυσιολογικά και απαραίτητα για μια υγιή ζωή. Η ζωή μας γίνεται πλούσια όταν βιώνουμε το ” φως” αλλά και το “σκοτάδι”. Χαρά – λύπη, θάρρος – φόβος, ψυχραιμία – θυμός.

Ένας κύκλος συναντήσεων του Σύνδεσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, όπου η ψυχολογία με την γιόγκα και τον διαλογισμό, θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καινούργιους τρόπους προσέγγισης στον έλεγχο της διατροφής μας καθώς και στον τρόπο που νοιώθουμε για το σώμα μας.

Συντονίστριες της ομάδας, η ψυχολόγος και μέλος του Συνδέσμου κα Δήμητρα Ζιώγα και η δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού κα Εριφύλη Βογδοπούλου.

Στιγμιότυπα από τις δύο ομάδες του ΣΕΓΘ, που πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Alte Fablon, Φιλίππου 71, σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ευχαριστούμε την Δήμητρα και την Εριφύλη για τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για την ζωή μας συναντήσεις.

Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης,
Λένα Τσουρέκα

Μέσω διαδικτύου η ομάδα αυτογνωσίας

Οι συνεδρίες των ομάδων αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ με την συντονίστρια και ψυχολόγο κα Δήμητρα Ζιώγα θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου μέχρι τέλος Μαΐου. Θα είναι εβδομαδιαίες και θα διαρκούν μια ώρα.

Μήνυμα της Ψυχολόγου κας Δήμητρας Ζιώγα

Μήνυμα της Ψυχολόγου κας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΖΙΩΓΑ, Συντονίστρια των Ομάδων Αυτογνωσίας του Σ.Ε.Γ.Θ. και Μέλος του Σ.Ε.Γ.Θ.

Αγαπημένες μου,
Αυτές τις Άγιες Μέρες σκέφτομαι συχνά πώς θα μπορούσα να σας στείλω ένα μήνυμα αγάπης; Πώς θα μπορούσα να σας μιλήσω για την Συγχώρεση, την Ευγνωμοσύνη, την Αγάπη και την Ανάσταση;
Περισσότερα »

Δωρεάν τηλεφωνικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ :

Η κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΙΩΓΑ, ψυχολόγος και συντονίστρια των ομάδων αυτογνωσίας του Σ.Ε.Γ.Θ.,καθώςκαι μέλος του Συνδέσμου, προσφέρεται για δωρεάν τηλεφωνικές συνεδρίες, για όσες από τα μέλη και τις φίλες του ΣΕΓΘ έχουν ανάγκη κάποιας ψυχολογικής στήριξης ή βοήθειας λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε σήμερα.

Περισσότερα »