Menu

ΣΕΓΘ

Μήνυμα της Προέδρου

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Αγαπημένες μου, ακριβές μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,
Κι εκεί που ξεκινούσε η Άνοιξη και “σκάζαν” τα μπουμπούκια, ήρθε η παγωνιά…
Δεν είναι εύκολο όλο αυτό που ζούμε σήμερα όλοι μαζί! Κάτι σαν ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης, που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ στον ύπνο μας. Ένας αόρατος, ανελέητος εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι εμείς μόνοι, μακρυά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους της καρδιάς μας, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ελεύθεροι αλλά πολιορκημένοι. Μόνοι με τον εαυτό μας, με τα συναισθήματά μας, με τις σκέψεις μας, με τις αγωνίες μας και με τα προβλήματά μας. Είμαστε μόνοι, αλλά και δεν είμαστε! Γιατί όταν νιώθεις, ότι αυτό που υποφέρεις εσύ, το υποφέρουν και όλοι οι άλλοι, τότε δεν νιώθεις ότι είσαι μόνος. Είμαστε όλοι μαζί!
Αυτές τις μέρες, η σχέση του ζευγαριού και της οικογένειας είναι πολύτιμη. Οι σύντροφοι στηρίζουν όσο μπορούν ο ένας τον άλλον. Τα παιδιά βγάζουν “κραυγή” αγωνίας στους ηλικιωμένους γονείς τους: “Μείνετε σπίτι!!”. Μέχρι σήμερα η βοήθεια των γονέων στα εργαζόμενα παιδιά και εγγόνια ήταν ατίμητη και δεδομένη. Πώς τα ανατρέπει όμως όλα αυτή η ζωή!
Αγαπημένες μου, πιστεύω ότι οι περισσότερες έχουμε συμμορφωθεί με όσα μας υποδεικνύουν οι γιατροί και οι ειδικοί για την ακεραιότητα της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Το σώμα και η ψυχή μας θέλουν φροντίδα. Γι’ αυτό, προτείνω κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, που θα φέρουν ευεργετικά αποτελέσματα και θα νιώσουμε καλύτερα:

• Αγαπάμε τον εαυτό μας.

• Δεν έχουμε άγχος και δεν πανικοβαλλόμαστε.

• Προστατεύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με διάφορα φρούτα και λαχανικά. Περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοόλ και ζάχαρης.

• Περνούμε χρόνο με τον εαυτό μας. Αυτό δεν είναι μοναξιά. Μόνο τότε θα βρούμε τον εαυτό μας και τον Θεό. Κι Αυτός εκεί είναι, μέσα μας.

• Περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Τον διατηρούμε καθαρό, όμορφο και περιποιημένο.

• Κάνουμε λίγη ώρα γυμναστική, κάθε μέρα.

• Πίνουμε πολύ νερό.

• Κοιμόμαστε καλά.

• Διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε ταινίες που μας ψυχαγωγούν.

• Απασχολούμαστε με οτιδήποτε μας ευχαριστεί.

Και κάθε μέρα ευγνωμονούμε για τις ευλογίες που μας έχουν δοθεί. Προσευχόμαστε για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τους στρατιώτες στον Έβρο, τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ, τους υπαλλήλους στις τηλεπικοινωνίες, τους μεταφορείς που κουβαλούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και όλους τους ανώνυμους ήρωες, εθελοντές, που προσφέρουν υπηρεσίες σε ανθρώπους μόνους, ηλικιωμένους και αρρώστους.
Προσευχόμαστε για τους Άρχοντες της Πολιτείας μας, που δίνουν αγώνα για όλους μας. Προσευχόμαστε για όλους τους Έλληνες, που στην πλειοψηφία μας μένουμε στο σπίτι, και δίνει ο καθένας μας τον δικό του προσωπικό αγώνα. Προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον. Είμαστε μόνοι, αλλά είμαστε όλοι μαζί!
Αγαπημένες μου, σας εύχομαι καλή δύναμη σ’ αυτόν τον αγώνα, κουράγιο και υπομονή. Θα περάσει κι αυτό!

Με πολλή αγάπη,
– Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Μήνυμα της Προέδρου

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Πολύτιμες, αγαπημένες μου φίλες, μέλη του Σ.Ε.Γ.Θ.,

Αυτές τις μέρες, μένουμε σπίτι !!!

Παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών και της Πολιτείας. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής για να νιώθουμε πιο υγιείς και πιο ασφαλείς. Έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, και όλους τους συνανθρώπους μας.
Μένουμε σπίτι! Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.
Μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε δημιουργικοί. Να ασχοληθούμε με κάτι που στο παρελθόν δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε. Να ξεκινήσουμε ένα καινούριο ευχάριστο χόμπι ή να διαβάσουμε βιβλία, ή να δούμε ταινίες.
Δεν ξεχνάμε τους κανόνες που τώρα πια έγιναν ρουτίνα, όπως
– καθαρίζουμε σχολαστικά τα χέρια μας,
– κρατάμε αποστάσεις στα supermarket,
– καλούμε τον οικογενειακό μας ιατρό, σε περίπτωση πυρετού και βήχα ζητούμε βοήθεια από τα παιδιά μας ή από κάποιον φίλο, όταν έχουμε κάποια επείγουσα ανάγκη, και
τέλος, το τηλεφώνημα σε ένα καλό φίλο είναι το καλύτερο φάρμακο στη μοναξιά και στο φόβο.
Η επιδημία ήρθε και θα περάσει, όπως όλες οι επιδημίες που ήρθαν στην ανθρωπότητα στο παρελθόν. Ο άνθρωπος όμως επέζησε, και θα επιζήσει και πάλι. Και θα διαιωνίζει το είδος του.
Όλες όμως εμείς, να κοιτάξουμε καλά τον εαυτό μας, “γυμνό”, στον καθρέπτη, χωρίς την μάσκα την κοινωνική ή την ιατρική. Να καθρεπτιστούμε, και να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την ψυχή μας, με την “ουσία” μας. Υπάρχει αγάπη μέσα μας, και συμπόνια; Υπάρχει το “εμείς”, και όχι μόνο το “εγώ”; Υπάρχει η “ουσία”, και όχι μόνο η “εικόνα” και οι επιτυχίες; Μήπως ήρθε αυτή η ώρα, η ευλογημένη, της αφύπνισης, και της αναθεώρησης των απόψεων και των αξιών, που είχαμε μέχρι σήμερα στην ζωή;
Σήμερα είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον αόρατο εχθρό, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις, και είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Είμαστε όλοι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους φόβους, την ίδια θλιψη, την ίδια έλλειψη ελευθερίας, ίσως και τον ίδιο πανικό. Το καλό ή το κακό που θα κάνει κάποιος, έχει συνέπειες σε όλους μας. Και πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ανεξαιρέτως, οτι η μοναδική ευτυχία στην ζωή, είναι να είσαι υγιής. Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη! Κι εμείς είμαστε πολύτιμοι!
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλες μαζί, να αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε. Με εμπιστοσύνη στον Θεό, με υπομονή και με αισιοδοξία.
Κι όταν όλο αυτό το “κακό” θα περάσει, είμαι σίγουρη ότι κι εμείς θα έχουμε γίνει διαφορετικοί άνθρωποι, και θα ζήσουμε σε ένα διαφορετικό όμορφο κόσμο.
Αγαπημένες μου,
Μένουμε σπίτι!!
Προσέχουμε για να έχουμε!
Με πολλή αγάπη,
– Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών ΘεσσαλονίκηςM

Έκτακτο μήνυμα της Προέδρου

Αγαπημένες μου φίλες, μέλη του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης,

Οι δύσκολες ώρες που περνάμε σαν άνθρωποι και σαν λαός είναι πια δεδομένες. Εκτός από τα εθνικά προβλήματα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν θανατηφόρο ιό. Για τον λόγο αυτό, ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να ζήσουμε απομονωμένοι. Ειδικά εμείς οι γυναίκες, που έχουμε μάθει να ζούμε στην πολυκοσμία και την φασαρία.
Ο φόβος και η θλίψη είναι “προ των πυλών”. Ας μην χάνουμε όμως το κουράγιο μας, και την ψυχραιμία μας και ας συνεχίσουμε τη ζωή μας με αγάπη για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, με υπευθυνότητα για τη δική μας ζωή και της οικογένειας μας, και με μέτρα προστασίας για μας και για τους άλλους.
Τώρα ήρθε η ώρα λοιπόν, να κοιτάξουμε μέσα μας βαθειά, να ψάξουμε και να βρούμε τον εαυτό μας, με το φως και τα σκοτάδια του. Να μένουμε επιτέλους μόνοι μαζί του, να του κάνουμε παρέα, να μιλήσουμε μαζί του, να τον χαϊδέψουμε, να τον αγαπήσουμε, να δούμε τα θέλω του, να ακούσουμε επιτέλους τη φωνή του.

Είμαστε φτιαγμένοι από αγάπη, φως και ελπίδα. Ας μην αφήσουμε τον φόβο και το σκοτάδι μας κυριεύσει. Ας ευγνωμονούμε για τις ευλογίες που μας έχουν δοθεί. Ας παίρνουμε κουράγιο και δύναμη από αυτές, ας ευχαριστούμε και ας προσευχόμαστε για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
Μην παραλείψουμε το τηλεφώνημα σ’αυτούς που είναι μόνοι στην ζωή, κι αυτές τις μέρες είναι εγκλωβισμένοι. Σε μια “καλημέρα”, ένα “είμαι εδώ” ή “να προσέχεις”, κρύβεται όλη η αγάπη και το κουράγιο που μπορούμε να δώσουμε σε κάποιον που το έχει ανάγκη.
Εύχομαι να βοηθήσει ο Θεός, να ξεπεράσουμε ανώδυνα αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, και να συναντηθούμε ξανά με καινούρια όνειρα, οράματα και ελπίδες.

Με όλη μου την αγάπη,

Λένα Μανδρίνου – Τσουρέκα
Πρόεδρος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Ευχές για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων από τον Σ.Ε.Γ.Θ.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσ/νίκης εύχονται, σε όλα τα Μέλη, τις φίλες και τις οικογένειές τους, καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά και ο νέος χρόνος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και να σκορπίσει υγεία και ευτυχία.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Have a nice summer - Beach
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Θ., εύχονται σε όλα τα Μέλη και τις φίλες του Συνδέσμου,
Κ α λ ό   Κ α λ ο κ α ί ρ ι !!!
και ξέγνοιαστες γαλαζοπράσινα ήρεμες, και ηλιόλουστα χαλαρές καλοκαιρινές  διακοπές !!!

Ευχές για τα Χριστούγεννα και τον καινούριο χρόνο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, εύχεται στα μέλη και τους φίλους του, η γέννηση του Χριστού μας να φωλιάσει στις ψυχές σας και να νοιώσετε την χαρά των Χριστουγέννων, που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη.

Ευχές και για τον καινούριο χρόνο με υγεία και μακάρι κάθε επιθυμία σας και όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Με αγάπη και εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΘ

Ευχές για Καλό Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι ήλθε. Εποχή για ξεκούραση, χαλάρωση, διακοπές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θες/νίκης, σας εύχεται, να απολαύσετε όλες τις ομορφιές του καλοκαιριού με υγεία, χαρούμενα και όσο το δυνατόν πιο ανέμελα.

Με το καλό, μαζί πάλι τον Σεπτέμβρη, με διάθεση για νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καλό Πάσχα

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΘ εύχονται στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει υγεία, αγάπη, χαρά και το φώς της Ανάστασης να λάμπει στις ψυχές όλων μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ