Menu

ΣΕΓΘ

Πρόσκληση στα μέλη και στις φίλες του Συνδέσμου

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), ο ΣΕΓΘ οργανώνει διαδικτυακά, εκδήλωση για τον Αγώνα του 1821, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και ώρα 9.00 μμ, με κεντρική ομιλήτρια την Φιλόλογο και Συγγραφέα και μέλος του ΣΕΓΘ, κα ΓΙΩΤΑ ΤΣΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΥ.

Τα μέλη του ΣΕΓΘ, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα ενημερωθούν για τους κωδικούς πρόσβασης, από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Πρόσκληση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και ώρα 7.00μμ, ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής κος Γεώργιος Παπαζήσης, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ομιλία μέσω της εφαρμογής Ζoom με θέμα: “ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ COVID-19, ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.”
Οσα μέλη και φίλες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την διάλεξη αυτή, μπορούν να ενημερωθούν για τους κωδικούς πρόσβασης, από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση για να γιορτάσει την” Ημέρα της Γυναίκας,” με κεντρική ομιλήτρια την συγγραφέα κα Χαρά Ανδρεΐδου.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Χαρά Ανδρεΐδου και την συγχαίρουμε για την πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία της για την ιστορία και την θέση της Γυναίκας σ’ αυτήν.

Μας χάρισε ένα ζωντανό ταξίδι στο παρελθόν και σε ιστορικά σημεία, αναφορικά με την εξέλιξη της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία ανά τους αιώνες και, πιστεύω ότι πέρασε σε όλες εμάς, πολλά μηνύματα και λόγους για να σκεφτούμε, να πάρουμε δύναμη και να προχωρήσουμε μπροστά, διεκδικώντας πιο αποτελεσματικά, τα ίσα δικαιώματα μας σε όλους τους τομείς της ζωής, διότι γνωρίζοντας την ιστορία, οπωσδήποτε αυτό συντελεί στην διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την γυναίκα.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τις φίλες του ΣΕΓΘ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ευχόμαστε σε όλες “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!”

“Εμβολιασμός Ενηλίκων, Μύθοι και Αλήθειες”

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.30μμ στο ξεν MANDRINO, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα ” ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.” Θα μιλήσει η οικογενειακή γιατρος ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΓΚΑ.

Ανακοινώσεις Φεβρουαρίου

Ανακοινώνουμε στα μέλη και τους φίλους μας, ότι στις 07/02/2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9 μ.μ. μπορείτε να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση «Θείος Βάνιας» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Αριστοτέλειο Θέατρο, στην τιμή των 14 ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θες/νίκης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, σε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη που θα γίνει στις 14/02/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο MADRINO Εγνατίας 29 και Αντιγονιδών 2.
Θα μιλήσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης με θέμα ¨Οι μεταμορφώσεις (πολεοδομικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές ) της Θες/νίκης στον 20ο αιώνα”.
Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο ¨Οι μεγάλες μεταμορφώσεις. Όψεις της Θες/νίκης, τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα”. Μία παραγωγή της ΕΡΤ3 σε σενάριο του ομιλητή.
Σας περιμένουμε!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καιρός για διασκέδαση! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσ/νίκης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του στον ετήσιο χορό που θα γίνει την Τσικνοπέμπτη 28/02/2019 και ώρα 9μ.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Mediterranean Palace, Σαλαμίνος 3, Θεσ/νίκη, όπου η αποκριάτικη ατμόσφαιρα της αίθουσας, η μουσική, ο χορός και το φαγητό, θα μας προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά.
Τιμή συμμετοχής 25 ευρώ.
Προσκλήσεις σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Σας περιμένουμε !!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του ότι, στις 27/11/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 7μμ θα γίνει διάλεξη από την ψυχολόγο Εμμανουέλα Στεργέλλη, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου MANDRINO , με θέμα ‘κατακτώντας την Τρίτη ηλικία ‘

Σας περιμένουμε !

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΘ ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι, η διάλεξη που θα γινόταν στις 13/02/2018 και ώρα 6,30 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου MADRINO με ομιλητή τον επίτιμο καθηγητή του Α.Π.Θ Γεώργιο Αναστασιάδη και θέμα «Φυσιογνωμία της πόλης της Θες/νίκης» τροποποιείται λόγω προσωπικού ατυχήματος του ομιλητή και θα γίνει διάλεξη από τον επίτιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου, αρχιτέκτονα κύριο Καραδέδο Γεώργιο με θέμα “Τεχνολογία αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός” την ίδια ημέρα, ώρα και τόπο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ανακοινώσεις

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΕΓΘ στη διάλεξη που θα γίνει στις 13/02/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου MADRINO με ομιλητή τον κύριο Αναστασιάδη Γεώργιο, επίτιμο καθηγητή Νομικής του Α.Π.Θ .και με θέμα ‘Φυσιογνωμία της πόλης Θεσσαλονίκης” (ιστορική, πολιτιστική κ.λ.π.)

Επίσης καλούνται, στον ετήσιο χορό που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace στις 16/02/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 μ.μ .με τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ.

Πιστεύουμε, ότι θα είστε όλοι εκεί.

Πληροφορίες και προσκλήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε πολύ

Διάλεξη “Μεγαλουπόλεις και ανθρώπινη Συμπεριφορά”

Στις 15 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διάλεξη στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Mandrino, με θέμα “Μεγαλουπόλεις και Ανθρώπινη Συμπεριφορά”, από την κυρία Έφη Συγκολλίτου, ομότιμη καθηγήτρια ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.).

Η ανάλυση του θέματος ήταν πολύ κατανοητή και ενδιαφέρουσα με τον τρόπου αναπτύχθηκε και με την συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη και οι φίλοι του Σ.Ε.Γ.Θ. έφυγαν ικανοποιημένα, με εμπλουτισμένες τις γνώσεις τους, για τον συγκεκριμένο θέμα.