Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη σε Δημοτικό Σχολείο Κάτω Βροντούς, Δράμας

Με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αγόρασαν βιβλία και δώρα που θα μοίραζαν όπως κάθε χρόνο, παραμονές Χριστουγέννων σε παιδιά δημοτικού σχολείου, σε χωριά της πατρίδας μας.

Και πράγματι στις 19/12/2015 με μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και μετά από μια υπέροχη διαδρομή μέσω Σερρών, βρεθήκαμε στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο όμορφο χωριό της Κ. Βροντούς Δράμας.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όταν τα παιδιά, μας υποδέχθηκαν στα σκαλοπάτια του σχολείου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι γονείς σε αίθουσα του χωριού με μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων, πίτες και καφέ. Η φιλοξενία τους μας έμεινε αξέχαστη!

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν τα παιδιά έπαιξαν στο σχολείο τους με την βοήθεια των δασκάλων, θέατρο, στέλνοντας μηνύματα σε όλους μας για αγάπη και αλληλεγγύη, έψαλλαν τα κάλαντα για τη γέννηση του Χριστού μας και η χαρά τους απογειώθηκε όταν πήραν στα χέρια τους, μπάλες, παιχνίδια, βιβλία, σαν να έπαιρναν το καλύτερό τους δώρο.

Δεν περιγράφονται με λόγια τα συναισθήματά μας. Εισπράξαμε αγάπη, χαρά, συγκίνηση και διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά, ότι τα παιδιά είναι ο αληθινός κόσμος, που χαρίζει στον καθένα δυνατά συναισθήματα.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη μεταβυζαντινή εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου θαυμάσαμε το ξυλόγλυπτο τέμπλο όπου σώζονται εικόνες ου 1839 και 1863 και μετά από ένα ωραίο γεύμα και χορό σε ταβέρνα του χωριού, αναχωρήσαμε γεμάτη ικανοποίηση με την ευχή και την επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να προσφέρουμε αγάπη και χαρά και σε άλλα παιδιά.