Προσκυνηματική εκδρομή για τους Δ’ Χαιρετισμούς 2016

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή για τους Δ’ Χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΓΘ στις Καρυές, Ολύμπου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Η αναχώρηση έγινε στις 9.00 το πρωί από το Αρχαιολογικό Μουσείο, Θεσ/νίκης όπως πάντα. Στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, της παραλίας της Κατερίνης, έγινε η πρώτη στάση όπου τα μέλη και οι φίλες απόλαυσαν τον καφέ τους δίπλα στην θάλασσα.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Αγ. Διονύσιου εν Ολύμπω, 18 χλμ. από το Λιτόχωρο. Το Μοναστήρι λειτουργεί ως κοινοβιακή μονή ανδρών και διατηρεί το “άβατο. Γι’ αυτό τον λόγο οι γυναίκες εκκλησιάζονται στο εξωτερικό καθολικό της Μονής.

Στην γνωστή ταβέρνα “Δίας” του Λιτοχώρου, τα μέλη απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα με νόστιμα σαρακοστιανά εδέσματα.

Η παρακολούθηση των Χαιρετισμών έγινε με μεγάλη κατάνυξη στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή των Κανάλων ή του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Η Μονή βρίσκεται στις Κάρυες Ολύμπου, στα όρια των νομών Λάρισας και Πιερίας με απερίγραπτη θέα προς τον Όλυμπο και το Αιγαίο. Απέχει από τη Σκοτίνα 10χλμ. και έχει μόνο 2 μοναχές.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί τα μέλη και τις φίλες που συμμετείχαν και συνέβαλλαν, ακόμα μια φορά σε μια επιτυχημένη εξόρμηση του Συνδέσμου.