Νέα δραστηριότητα του ΣΕΓΘ, Διατροφική Βελτίωση

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ενημέρωση στα μέλη και στις φίλες του ΣΕΓΘ:
Μία νέα δραστηριότητα του ΣΕΓΘ, με θέμα την διατροφική μας βελτίωση, προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες και κάνει έναρξη εντός του Φεβρουαρίου. Θα περιλαμβάνει 8 μονόωρες συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα μέσω του διαδικτύου.

Βάζω την διατροφή μου στο Ευ ζην.

To Ευ ζην, η συνολική ευεξία του ατόμου δηλαδή, αφορά το ότι το άτομο έχει ακριβώς ότι χρειάζεται για να είναι καλά. Αντικειμενικά κάποιος έχει ευεξία όταν έχει σωματική και ψυχική υγεία. Και για να το πετύχουμε αυτό μαζί με πολλούς ακόμα παράγοντες η διατροφή κατέχει έναν ρόλο σημαντικό.
Στο 8ωρο αυτό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τα εξής θέματα:

Έχεις αναρωτηθεί εάν είσαι πραγματικά έτοιμος να κάνεις την αλλαγή;

Ποια είναι η σχέση σου με τη φαγητό; Tι τύπος διατρεφόμενου είσαι;

Πόσο εξοικειωμένος είσαι με το αναγνωρίζεις τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου και την σχέση τους με το φαγητό;

Θα μάθουμε να μας παρατηρούμε και να είμαστε ενσυνείδητη απέναντι στο φαγητό. Θα μάθουμε την κλίμακα της πείνας και του κορεσμού.

Θα δώσουμε το χρόνο ώστε να λύσουμε απορίες που μας απασχολούν όπως είναι πρέπει ή όχι να καταναλώνω κρέας ή γαλακτοκομικά; Eίναι η διαλλειματική νηστεία κατάλληλη για εμένα;

Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήθελες να είσαι σε ένα χρόνο από σήμερα; Πως φαντάζεσαι την ιδανική εκδοχή του εαυτού σου;

Θα μάθουμε να φτιάχνουμε στόχους που αφορούν το συνολική μας ευεξία.

Θα πειραματιστούμε, Θα διευρύνουμε τις αισθήσεις μας, θα παρατηρήσουμε τον εαυτό μας , θα διαλογιστούμε μαζί με μία σταφίδα, και θα λάβουμε χώρα στο πιο διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο διατροφής για το ευ ζην.
Για τις συναντήσεις μας, θα χρησιμοποιήσουμε την διαδικτυακή πλατφόρμα Ζoom
Συντονίστρια: Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, Master Practitioner on eating disorders & NLP Practitioner

Τα μέλη του ΣΕΓΘ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα της διατροφικής βελτίωσης, να επικοινωνήσουν με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΘ.