Ενημέρωση στα μέλη των ομάδων Αυτογνωσίας του ΣΕΓΘ, από την ψυχολόγο και συντονίστρια των ομάδων αυτών κα Δήμητρα Ζιώγα.

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη των ανοιχτών ομάδων αυτογνωσίας.
Οι ανοιχτές ομάδες αυτογνωσίας δημιουργήθηκαν κάτω από συνθήκες διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η τεχνολογία μας έδωσε την δυνατότητα να κρατήσουμε την επαφή και να συνδεθούμε για να δουλέψουμε. Πολλές φορές η διαδικτυακή σύνδεση έγινε με δυσκολία. Messenger, Skype, Zoom είναι οι εφαρμογές που προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και δυστυχώς δεν ήταν εύκολο να συμφωνήσουμε εξαρχής καθώς κάποια μέλη δυσκολεύονταν με τον ήχο, την σύνδεση ή την εικόνα.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο αριθμός των μελών της κάθε ομάδας. Εξαρχής έθεσα το θέμα ότι οκτώ με εννιά μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε κάθε ομάδα. Με την δική μου παρουσία θα ήμασταν συνολικά δέκα.
Οι ομάδες είναι ανοιχτές. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέλος του Συνδέσμου μπορεί να δηλώσει συμμετοχή οποιαδήποτε στιγμή έχει την ανάγκη να επικοινωνήσει και να βγει από την μοναξιά του, να αλληλοεπιδράσει και να παρακολουθήσει.
Η ομάδα αυτογνωσίας δεν είναι ομάδα για την «παρέα μας» είναι ομάδα για όλους όσους έχουν ανάγκη. Σε αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής μας ας δείξουμε ενσυναίσθηση και ας ανοίξουμε τις καρδιές μας σε όλους.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ τα μέλη να δεχτούν στις ομάδες τους τα καινούργια μέλη και να τα καλωσορίσουν. Και επιπλέον και οι ομάδες θα γίνονται μέσω Zoom με τον κωδικό του συνδέσμου γιατί καμία άλλη εφαρμογή δεν δίνει την δυνατότητα ποιοτικής σύνδεσης.
Με γνωρίζετε όλες και ξέρετε πόσο συνεπής είμαι στην διαδικασία. Επίσης γνωρίζετε ότι προσπαθώ να ικανοποιήσω τις ανάγκες σας και αυτή την στιγμή ζητώ την συνεργασία σας ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τα μαθήματά μας μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι να κυλήσει η χρονιά μας με αγάπη και υγεία για όλους.
Δήμητρα Ζιώγα