Εκδρομή στο Πανόραμα Αλβανίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τριήμερη εκδρομή στην Αλβανία από 30/10/2015 έως 01/11/2015, προσφέροντας στα μέλη και στους φίλους που συμμετείχαν μεγάλη συγκίνηση και τις ωραιότερες εντυπώσεις.


Προσκύνημα στα χώματα που πολέμησαν ηρωικά οι Έλληνες ήρωες του 1940-41, Άγιοι Σαράντα, Δρόπολη και Βουρλιάτες, χωριά με Ελληνικό πληθυσμό που διατηρούν την ελληνική γλώσσα και την ορθόδοξη θρησκεία όπως η Δερβητσάνη, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Πρεμετή, Κλεισούρα με αποκορύφωμα της συγκίνησης κατά την κατάθεση στεφάνου στο μοναδικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41 στους Βουρλιάτες, ψάλλαμε όλοι βουρκωμένοι τον Εθνικό μας Ύμνο. Κατά την επίσκεψη στα στενά της Κλεισούρας, με μεγάλη συγκίνηση ακούσαμε από τον ξεναγό μας για τις μάχες που δόθηκαν εκεί, «…οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», (Τσόρτσιλ), όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και μνημείο για τους εκεί πεσόντες και πάλι ψάλλοντας τον Εθνικό μας ύμνο καταθέσαμε ένα δάκρυ για τους ήρωες προγόνους μας.

IMG_1414
Στα Τίρανα εκκλησιαστήκαμε στον μεγαλοπρεπή ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, και μετά την λειτουργία είχαμε την ευλογία να μας δεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, που έχει μια πετυχημένη 20ετή πορεία στο τιμόνι της ορθοδόξου εκκλησίας της Αλβανίας. Η απλότητά του, η ήρεμη και γαλήνια μορφή του, η μόρφωσή του και η Θεία χάρις που εξέπεμπε, μας μάγεψαν και με δυσκολία αποχωρήσαμε από την συνάντηση αυτή.
Η επιτυχία της εκδρομής, δίνει μεγάλη χαρά στο Διοικητικό συμβούλιο και δύναμη για να συνεχίσει το έργο του, και να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης.