Η Αρτοκλασία του ΣΕΓΘ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020,
Θεσσαλονίκη

Μήνυμα της Προέδρου Δ.Σ. Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Θεσ/νίκης, η ακολουθία της Αρτοκλασίας που είχε προγραμματιστεί από τον Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης για τα μέλη και τις φίλες του.
Ευχαριστούμε τα μέλη που παρευρέθηκαν παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας. Η παρουσία τους μας έδωσε μεγάλη χαρά, δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Πριν από ενάμιση χρόνο, όταν εξελέγη το νέο ΔΣ του ΣΕΓΘ, εμείς τα νέα μέλη του ΔΣ, ξεκινήσαμε τις καινούργιες δραστηριότητες μας με όνειρα, στόχους, επιθυμίες. Ετοιμάσαμε ενδιαφέροντα προγράμματα για τα μέλη με εξορμήσεις σε νέους προορισμούς, διαλέξεις και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις. Δυστυχώς η πανδημία, η μεγάλη αυτή απειλή, μας ανάγκασε να ματαιώσουμε όλα μας τα σχέδια. Να αλλάξουμε πορεία, όχι μόνο στον Σύνδεσμο αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Απαγορεύονται το φιλί, το χάδι, το άγγιγμα αγάπης, η αγκαλιά. Μας επιβάλλονται αποστάσεις. Η φυσική παρουσία γίνεται πλέον “κίνδυνος”.
Καλούμαστε λοιπόν να προσαρμοστούμε στα νέα αυτά δεδομένα, να αναλάβουμε την ευθύνη μας, και να πάρουμε αποφάσεις για την διαχείριση της καινούργιας πραγματικότητας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατέψουμε την υγεία και την ζωή μας όταν απειλούνται κάνοντας το καλύτερο δυνατό χωρίς όμως να υποκύψουμε στον φόβο και στον πανικό.

Η ζωή συνεχίζεται. Και η πορεία του ΣΕΓΘ δεν διακόπτεται, αλλά προχωράει με καινούργιες προϋποθέσεις. Δημιουργούνται ενδιαφέρουσες ομάδες δραστηριοτήτων για τα μέλη μέσω διαδικτύου:
– Ομάδες Αυτογνωσίας,
– Λέσχης Ανάγνωσης,
– Ομάδα Ιστορίας Τέχνης,
– Ομάδα Γιόγκα,
– Ομάδα Ενδυνάμωσης μνήμης.

Να ευχηθούμε Καλό Χειμώνα με υγεία χωρίς απρόοπτα. Η Παναγία να μας σκεπάζει όλους με την χάρη Της και ο Άγιος Δημήτριος να πρεσβεύει για μας και να μας προστατεύει. Να έχουμε όλοι την ευλογία Τους.
Να μην ξεχνούμε
Είμαστε σε απόσταση, παραμένουμε υγιείς, μένουμε ενωμένοι και συνδεδεμένοι.Τίποτε δεν κρατά για πάντα. Θα περάσει και αυτό.

Με πολλή αγάπη,
Λένα Μανδρίνου Τσουρέκα
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης